20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İstanbul'da cinayet gibi kaza!

İstanbul Avcılar'da cinayet gibi kaza. İnşaat yapanların sorumsuzluğu iki minik can'a mal oldu.

Avcılar'da arkadaşlarıyla oyun oynayan iki ilköğretim öğrencisi inşaat sahasındaki gölete kaçan toplarını çıkarmak isterken canlarından oldu. Botlarla gölette arama yapan kurtarma ekipleri boğulan çocukların cansız bedenlerini sudan çıkartırken, acı haberi öğrenen ailelerin feryatları birbirine karıştı. 

Saat 13.30 sıralarında Tahtakale inşaat sahasında meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti. Salih Şükrüye Yoluç İlköğretim Okulu öğrencileri 8 yaşındaki Muhammed Demir ve 12 yaşındaki Hasan Ataseven, arkadaşlarıyla birlikte oyun oynarken inşaat sahasına kaçan toplarını almak için harekete geçti. İnşaat sahasına giren Hasan Ataseven gölete düşen toplarını almak üzere suya girdi.

Suda çırpınmaya başlayan Ataseven'i gören Muhammed Demir, arkadaşını kurtarmak için gölete girdi. Ancak Atasaven ve Demir, yaklaşık 2.5 metre yüksekliği bulunan gölette uzun süre çırpındıktan sonra görünürden kayboldu.

Diğer arkadaşlarının ailelerine haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ve ambulans ekipleri, iki çocuğu kurtarmak için çalışmalarına başladı. Botlarla gölette arama yapan kurtarma ekipleri, yoğun çaba sarf etti. Kurtarma ekiplerinin demir kancalarla yaklaşık 2 saat yaptığı arama çalışmalarının ardından ilk olarak Hasan Ataseven ardından Muhammed Demir'in cansız bedeni sudan çıkartıldı. Kurtarma çalışmalarını endişeli ve gözyaşları içinde izleyen her iki aile bireylerinin feryatları cesetlerin çıkartılmasıyla birbirine karıştı. Ailelerin evlerine ateş düşerken, Ataseven ve Demir'in cesetleri Bakırköy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hasan Ataseven'in ardından okul arkadaşlarıyla çekilmiş fotoğrafları kaldı. 

Muhammed Demir'in babası Mithat Demir, olayın meydana geldiği göletle ilgili yetkililere defalarca uyarıda bulunduklarını ancak gereken tedbirlerin alınmadığını iddia etti. Demir, "Olayın peşini bırakmayacağım. Hukuki olarak sonuna kadar hakkımı savunacağım" dedi.



Tahtakale Mahallesi muhtarı Ramazan Sezenoğlu ise, yetkililere daha önce benzer uyarılara bulunduklarını savundu. Görgü tanıkları ise, çukurun yağmurdan sonra dolduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 18:10:48
Güncelleme :23 Mart 2008 Pazar 07:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ KALYON IP: 78.175.214.xxx Tarih : 22.03.2008 18:35:44

KADER İŞTE DEYİP GEÇERİZ BELKİDE AMA BU GİBİ SORUMSUZLUKLARDAN KAYNAKLANAN SEBEBİKADER ÇOKÇA YAŞANMAYA BAŞLADI SANKİ GÜNÜMÜZDE. NE DEYELİM ALLAH BAŞKALARINDAN KORUSUN HEPİMİZİ İNŞAALLAH...