20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İstanbul'da etkili yağış

İstanbul'un çeşitli yerlerinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, vatandaşları hazırlıksız yakaladı, hayatı olumsuz etkiledi. 

Yağış nedeniyle D-100 karayolunun Edirne istikametinde trafik kısman yavaşladı. Boğaziçi Köprüsü'nden başlayan yoğunluk giderek artarken, sürücüler uzun süre trafikte beklemek zorunda kaldı. Büyükçekmece semtinde yer yer trafik durma noktasına gelirken, araçlar yağmur suları nedeniyle göle dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Yağıştan en çok Anadolu yakası etkilendi. Sağanak yağışlar özellikle Kartal, Ümraniye, Kadıköy ve Samandıra bölgelerinde etkili oldu. Söz konusu ilçelerde çok sayıda ev su  baskınına maruz kaldı, bazı araçlar ise yolda kaldı. 

Maddi hasarlı kazaların arttığı polis telsizi anonslarından bildirilirken, kazayı incelemeye gidecek olan trafik ekiplerinin yağış nedeniyle hız yapmamaları ve daha dikkatli davranmaları anons edildi. Öte yandan iş çıkışı evlerine gitmek isteyen vatandaşlar, yazlık kıyafetlerle dışarı çıkmanın azizliğine uğradı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, saçakların altına ve otobüs duraklarına sığındı.

,

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 22:34:44
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 23:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?