23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İstanbul’da gasp çetesi operasyonu: 11 gözaltı

İstanbul - İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Silindir" adı verilen operasyon kapsamında, ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan çeşitli gasp olaylarının da aralarında bulunduğu 30 ayrı suça karıştıkları belirlenen 1’i kadın 11 kişinin yakalandığını açıkladı.

Cerrah, ilde meydana gelen faili meçhul banka takipli gasp, silahla kuyumcu soygunu, cep telefonu bayiinden gasp ve özel oto sürücüsü gaspı olaylarına ilişkin 1 Nisan 2005 tarihinde "Silindir" adı altında Bayrampaşa, Küçükçekmece ve Esenler’de operasyon gerçekleştirildiğini bildirdi.

Operasyonun Bayrampaşa’daki bölümünde polisle silahlı çatışmaya giren 2 kişinin yaralı olarak yakalandığını söyleyen Cerrah, operasyon sonucu 1 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Cerrah, bu kişiler hakkında, 1’i yaralamalı 2 adet silahlı kuyumcu soygunu, bir şüphelinin müşteki tarafından silahla vurularak öldürüldüğü 5 adet banka takipli silahlı gasp, 1’i cinayet ve yaralamalı 5 adet silahlı cep telefonu bayi gaspı, silahla yaralamalı 1 adet özel otomobil sürücüsü gaspı, 2 adet silahla yaya gaspı, döviz bürosu takipli 1 adet silahlı gasp, 4 adet oto hırsızlığı ile sahtecilik ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlarının da aralarında olduğu toplam 30 ayrı tahkikat evrakı düzenlendiğini bildirdi.

Gözaltına alınan zanlılardan Sinan Ş, Uğur E, Kemal D, Metin E. ve Salih T. ile bir müşteki tarafından silahla vurularak öldürülen Seyittinhan G’nin, olaylar sırasında hep birlikte hareket ettikleri belirtildi.


AA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 20:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?