18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İstanbul'da hayat duracak

İstanbul Valisi Muammer Güler, NATO Zirvesi için alınan güvenlik önlemlerini grafikler aracılığıyla anlattı İstanbul Valisi Muammer Güler, ay sonunda yapılacak NATO Zirvesi için alınan güvenlik önlemlerini açıkladı.

İstanbul’un çok kısa bir süre önce Eurovision Şarkı Yarışması ve İKÖ gibi önemli organizasyonlardan başarıyla çıktığını belirten Vali Güler, "NATO Zirvesi’ne yine en saglıklı, en guvenli bicimde ev sahipliği yapacağız" dedi.

Zirveye 46 ülkeden 3 bine yakın delegenin 3 bin 500’e yakın basın mensubu katılacağını hatırlatan Güler, güvenliğin 20 binden fazla personelle sağlanacağını söyledi.

Vali Güler’in açıklamasına göre zirvede Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ekiplerin de içinde olduğu 230 yabancı dil bilen koruma gorevlisi görev yapacak. Zirvede görev alacak kadın ve erkek güvenlik görevlileri tek tip özel kıyafet giyecek.

Vali Güler’in açıkladığı diğer güvenlik tedbirleri ise şöyle:

Zirve Vadisi olarak belirlenen bölgelerden birinci bölge, Cumhuriyet Caddesi, Taksim Gezi Parkı, İnönü Stadı, Küçük Çiftlik Parkı, Abdi İpekçi Caddesi ve Vali Konağı olarak açıklandı. Bu bölge bariyerlerle çevrilecek ve giriş çıkışlar kontrollü sağlanacak.

İkinci bölge Abdi İpekçi ve Mim Kemal Öke Caddesi’ni içeren bölge olarak belirlendi. Bu bölümde giriş çıkışlar kimlik kontrolü ile sağlanacak.

Kart uygulaması Zirve Vadisi’nde görevli olanlar için geçerli olacak

NATO Zirvesi’ne katılacak heyetlerin geliş tarihi olan 27 haziranda sahilyolu trafiğe kapatılacak. Sahilyolu çıkışı olan cadde ve sokaklar da bariyerle çevrilecek.

Sahilyolu kapanacağı için E-5 ve TEM yollarının kullanılması öngörülüyor. İETT seferleri artırılacak.

Taksim-Mecidiyeköy-Levent Metro hakkı yapılamayacak.

27-29 haziran tarihleri arasında İstanbul Boğazı’nda trafik geçici olarak askıya alınacak. Tehlikeli kargo taşıyan gemiler geçemeyecek. Yolcu ve kuru yük gemileri ise kontrollü geçecek.

İstanbul Deniz Otobüsleri Yenikapı-Yalova-Bandırma hattında arabalı vapur ve feribot seferlerini yapamayacak. Şehir içi arabalı vapurlara da araç alınmayacak.

Ortaköy ve Barbaros iskelelerinden sefer yapılmayacak. Beşiktaş-Üsküdar ve Beşiktaş-Kadıköy seferleri çoğaltılacak. Bu iskelelerdeki deniz otobüsü seferleri de Kabataş iskelesine kaydırılacak.

İstanbul Valisi güvenlik önlemlerini açıklarken vatandaşlardan zirve boyunca fedekarlık beklendiğinin altını da çizdi.

GÜVENLİK BÖLGELERİ...

Vali Güler, zirve nedeniyle 2 güvenlik bölgesi oluşturulduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

’’Özellikle 1. ve 2. Güvenlik Bölgeleri diye adlandırdığımız yerlerdeki vatandaşlarımızın zaten kimlik bilgileri önceden tespit edilmiştir. Bu kimlik bilgileri tamamen Kimlik Bildirme Kanunu’na göre yapılan tespitten ibarettir ve bunlar zaten ilgili mercilerde bulunmakta olan bilgilerdir.

26 Haziran 2004 gecesinden 30 Haziran 2004 sabahına kadar bu ’Zirve Vadisi’ne sadece belli noktalardan ve kontrollü olarak giriş yapılabilecektir.

2. Güvenlik Bölgesi olarak adlandırdığımız bir bölge vardır. Bu bölge, Eytam, Abdi İpekçi ve Mim Kemal Öke Caddeleri ’Zirve Vadisi’ için 2. Güvenlik Bölgesi olarak adlandırılmıştır.

2. Güvenlik Bölgesi’nde ikamet eden ve işyeri sahibi olan vatandaşlarımız, bu yerlere, ev ve işyerlerine belirlenmiş kontrol noktalarından geçiş yapacaklardır.

Bu bölgedeki insanlara ve işyeri sahiplerine herhangi bir kart verilmesi söz konusu değildir.

Kart uygulaması ’Zirve Vadisi’nde görevli olanlar için geçerli olacaktır. Ancak vatandaşlarımız giriş ve çıkışlarında kimlik belgelerini göstermek zorunda olacaklardır.
Ayrıca Divan Kavşağı ile Vali Konağı Caddesi arasındaki Cumhuriyet Caddesi araç trafiğine kapalıdır.

Cumhuriyet Caddesi’nin Dolapdere tarafındaki kaldırım yaya kullanımına açık olacaktır. Radyoevi tarafında kalan işyeri ve ikametlere ise yayalar kontrollü olarak geçiş yapabileceklerdir.’’

ZİRVE GÜZERGAHI

Zirve güzergahı hakkında da bilgi veren Vali Muammer Güler, 27-29 Haziran tarihlerinde havaalanı Sahil Yolu’nun araç trafiğine kapatılacağını belirterek, 28 Haziran günü ise kontrollü araç geçişine izin verileceğini bildirdi.

Güler, Sahil Yolu’nun kapalı olması nedeniyle birçok yolda yeniden düzenleme zorunluluğunun doğduğunu dile getirerek, Sahil Yolu’na çıkışı bulunan bütün cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağını söyledi.
Bu nedenle bu yollardan sahile çıkışın mümkün olmayacağını ifade eden Güler, bu cadde ve yolların toplam sayısının 184 olduğunu belirtti.
Güler, trafik sıkışıklığı yaşanmaması için vatandaşları da uyararak, özel araçlar yerine toplu taşıma araçlarının kullanılmasını önerdi.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 16:33:04
Güncelleme :18 Haziran 2004 Cuma 10:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?