23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İstanbul'da İncil dağıtan misyonerler tartaklandı!

İstiklal Caddesi’nde kurdukları standda, yoldan geçenlere ücretsiz İncil dağıtan, aralarında bayanların da bulunduğu grup, vatandaşların tepkisi ile karşılaştı.

 "Burası Türkiye. Burada İncil dağıtamazsınız" diyen vatandaşlar, misyonerleri tartaklayıp standlarını dağıttı.

Misyonerlerden olduğu iddia edilen ve tartışmayı çeken amatör bir kameraman da tepkilerden nasibini aldı.

İstiklal Caddesi üzerinde, aralarında bayanların da bulunduğu 7-8 kişilik bir grubun, yoldan geçenlere ücretsiz İncil dağıttığını gören vatandaşlar, standlarını kapatmaları için grubu uyardı. "Burası Türkiye. Burada Kur’an okunur, İncil dağıtamazsınız" diyen 50 kişilik grupla misyonerler arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine öfkelenen vatandaşlar, misyonerleri tartaklayıp standlarını dağıttı. Kavgayı görüntüleyen ve misyonerlerden olduğu öğrenilen bir amatör kameramana da tepki gösteren vatandaşlar, kameranın kasetini almak istedi. Kameramanın kaseti vermemekte diretmesi gerginliği arttırırken, olayın büyümesini araya giren polis önledi.

Polis gruba, dağıtım için izin alıp almadığını sordu. Gruptan bir kişi, kaymakamlıktan izin aldıklarını söyleyince öfkelenen bir vatandaş, "Bu yasadışıdır. Kaymakam böyle bir şeye izin vermez" şeklinde tepki gösterdi.

Polis, gerginliğin daha fazla artmaması için misyonerleri olay yerinden uzaklaştırdı.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2003 Perşembe 00:00:28
Güncelleme :28 Aralık 2003 Pazar 16:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?