20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İstanbul'da kar etkisini artırıyor

İstanbul'u sabah saatlerinde etkisi altına almaya başlayan yoğun kar yağışı ve tipi, etkisini giderek artırıyor. Boğaziçi Köprüsü'nde bugün birer şerit birer saat süreyle trafiğe kapatıldı.
Boğaziçi Köprüsü üzerindeki askı halatlarının muhtemel şiddetli rüzgara karşı sallanmasını önlemek amacıyla ilave ağırlık takılması için köprü 13.00-14.00 saatleri arasında Asya'dan Avrupa yakasına geçişte bir şerit, 14.00-15.00 saatleri arasında da Avrupa'dan Asya yakasına geçişte bir şerit trafiğe kapatıldı. Yetkililer, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde şiddetli fırtına olduğu durumda büyük araçların geçişlerine izin verilmeyeceğini belirtti. Çalışmalarını sürdüren trafik ekipleri köprü giriş ve çıkışlarında denetimlerini artırırken, yanlarında zincir bulundurmayan araç sahiplerine ceza kesti. Yollarda henüz bir tehlike oluşmadığını söyleyen bazı araç sürücüleri, kesilen 41 milyon 200 bin liralık cezayı çok bulurken, bazı sürücüler ise uygulamadan memnun olduklarını kaydettiler.
Öte yandan, Türk Boğazları Tüzüğü'ne göre, görüş mesafesi yarım milin altına düşmesi nedeniyle Kıyı Emniyeti Gemi Kurtarma Müdürlüğü tarafından alınan kararla Çanakkale ve İstanbul boğazları uluslararası gemi trafiğine kapatıldı. Gemilere geçiş izni, hava şartlarına bağlı olarak verilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 15:46:00
Güncelleme :12 Şubat 2004 Perşembe 15:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?