24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İstanbul'da Liverpool destanı: 6 - 5

Liverpool, 90 dakikası ve uzatma dakikaları 3-3 biten maçta Milan’ı penaltı atışları sonunda 3-2 yendi ve Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon oldu.

PENALTILAR: Serginho - Milan (0-0, kaçırdı), Hamann - Liverpool (0-1), Pirlo - Milan (0-1, kaçırdı), Cisse - Liverpool (0-2), Tomasson - Milan (1-2), Riise - Liverpool (1-2, kaçırdı), Kaka - Milan (2-2), Smicer - Liverpool (2-3), Shevchenko - Milan (2-3, kaçırdı)

İkinci uzatmada da eşitlik bozulmadı. Şampiyonu penaltılar belirleyecek.

118’, Dudek maçın kurtarışını yaptı. Soldan yapılan ortada Shevchenko kafayı vurdu Dudek çeldi, dönen topu Ukraynalı bu kez ayağıyla ağlara göndermek istedi ama Polonyalı kaleci yine gole izin vermedi.

110’, Serginho soldan ceza alanına yerden kesti, Carragher topu uzaklaştırdı. 
 
Uzatmanın ilk yarısı 3-3 sona erdi.

101’, soldan Serginho’nun ortasında arka direkte boş durumda Tomasson topu kaleye gönderemedi.

95’, Pirlo’nun yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta top üstten dışarı çıktı.

Karşılaşmanın 90 dakikası 3-3 sona erdi. 15’er dakikalık iki uzatma oynanacak.

89’, sağdan kullanılan kornerde Stam kaleye yakın mesafeden kafayı vurdu, Kaka dokunmak istedi ama top auta gitti.

80’, Shevchenko’nun yaratttığı pozisyonda ceza alanı içindeki Crespo pasını Kaka’ya çıkardı, Brezilyalı, kaleciyle karşı karşıya durumda istediği vuruşu yapamadı.

74’, Smicer ortadan geliştirdiği atakta sert bir şu t çekti, top üstten auta çıktı.

72’, Gerrard’ın uzaktan çektiği şutta top üstten auta gitti.

70’, ceza sahasına gelen topu Dudek çeldi, Shevchenko dönen topu kaleye gönderdi, Traore çizgiden çıkardı.

63’, Riise ceza sahasında girmeden sol çaprazdan sol ayağıyla çok sert vurdu, Dida iki hamlede topu kontrol etti.

62’, Seedorf’un ceza alanı dışından sert şutunda top yandan dışarı gitti.

60’, Xabi Alonso’nun penaltısını Dida kurtardı, İspanyol futbolcu Dida’dan dönen topu ağlara yolladı: 3-3

59’, Gerrard ceza alanı içinde Gattuso’nun müdahelesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

56’, Hamann’dan pas alan Smicer ceza alanı dışından hafif sağdan çok sert vurdu ve Dida’yı mağlup ett: 3-2

54’, soldan gelen ortada Liverpool kaptanı Steven Gerrard güzel bir kafa vuruşuyla farkı ikiye indirdi: 3-1

52’, Shevchenko’nun kullandığı sert frikikte Dudek topu kornere yumrukladı.

50’, ikinci yarıda ilk tehlikeli atak Liverpool’dan geldi. Xabi Alonso’nun ceza sahası dışından sert şutunda top yandan az farkla auta gitti.

Bir dakikalık uzatma da sona erdi ve ilk yarı Milan’ın 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

44’, tek hatta savunma yapan Liverpool savunmasının arkasına atılan pasta Crespo topla buluştu, ceza alanı içinde öne çıkan Dudek’in yanından topu ağlara yolladı: 3-0

39’, tartışmalı pozisyonun hemen ardından gelişen Milan atağında Kaka’nın pasıyla hareketlenen Shevchenko ceza alanına girdi, ortaya çıkardı, Crespo yakın mesafeden farkı ikiye çıkardı: 2-0

38’, Luis Garcia, rakip ceza alanı içinde Nesta’yı geçmeye çalışırken top yerdeki Nesta’nın eliyle buluştu, hakem penaltıya hükmetmedi.

36’, Luis Garcia bu kez ceza alanı yayı üzerinden kaleyi rakip kaleyi yokladı, top yandna auta gitti.

33’, Luis Garcia’nın ceza alanı dışından çektiği şut üstten farklı şekilde auta gitti.

29’, ani gelişen Milan atağında Shevchenko ceza alanı içinde yerden bir vuruşla topu ağlara yolladı ama hakem Mejuto Gonzalez ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

23’, Liverpool’da erken değişiklik... Birkaç dakika önce ikili mücadelede sakatlanan ve sekerek oyuna devam eden Kewell’ın yerine Smicer girdi.

14’, sağdan kullanılan kornerde Crespo ceza alanı içinde ön direkte kafayı vurdu, Luis Garcia topu gol çizgisinden çıkardı.

7’, Milan’ın sağdan kullandığı kornerde Liverpool savunmacısı Hyypia ters vurdu, top Dudek’te kaldı.

4’, Liverpool beraberliğe yaklaştı. Sağdan yapılan ortada Hyypia’nın kafa vuruşu Dida’da kaldı.

1’, karşılaşmadaki ilk atakta gol geldi. Milan’ın deneyimli savunmacısı ve kaptanı Maldini sağdan gelen serbest vuruşta voleyle topu ağlara yolladı: 1-0

1’, Şampiyonlar Ligi finaline Liverpool başladı.

AC Milan: 1-Dida; 2-Cafu, 31-Jaap Stam, 13-Alessandro Nesta, 3-Paolo Maldini; 8-Gennaro Gattuso, 21-Andrea Pirlo, 20-Clarence Seedorf; 22-Kaka; 11-Hernan Crespo, 7-Andriy Shevchenko.

Liverpool: 1-Jerzy Dudek; 3-Steve Finnan, 23-Jamie Carragher, 4-Sami Hyypia, 21-Djimi Traore; 10-Luis Garcia, 8-Steven Gerrard, 14-Xabi Alonso, 6-John Arne Riise; 7-Harry Kewell (23’ Vladimir Smicer); 5-Milan Baros.

Goller: 1’ Paolo Maldini, 39’ ve 44’ Hernan Crespo

Hakem: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (İspanya)

Stat: Atatürk Olimpiyat
Devler Ligi’nde bu akşam oynanan Milan-Liverpool maçının normal süresi 3-3 sona erdi.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçta Milan, ilk yarıda rakibine oranla daha üstün bir futbol ortaya koydu. Karşılaşmaya hızlı başlayan İtalyan ekibi, 1. dakikada kaptan Maldini ile bulduğu erken golle maça adeta 1-0 önde başladı. Crespo’nun iki golüyle farkı 3’e çıkardı. İlk yarı Milan’ın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda Liverpool tarih yazdı. 54. dakikada kaptan Gerard liverpool’u ateşledi. Gerard’ın golünden sonra caşan Liverpool’da, 56. dakikada Scmicer durumu 3-2 yaptı. 61’de Xabi Alonso skoru eşitleyerek maçı yeniden başlattı: 3-3. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca tarihi maçta uzatma dakikalarına geçildi.

Karşılaşmaya henüz ilk dakika Maldini’nin ayağından bulduğu golle 1-0 önde başlayan AC Milan, golün rahatlığıyla ilk 45 dakikada daha kontrollü bir oyun ortaya koydu. Liverpool ise, kalesinde gördüğü şok golle başladığı maçın ilk yarısında gol pozisyonu üretmekte zorlandı.

ERKEN GELEN GOL

1. dakikada Pirlo’nun sağdan kullandığı serbest atışta, penaltı noktası önünde Maldini, şık bir voleyle topu kaleci Dudek’in sağından ağlara göndererek, AC Milan’ı 1-0 öne geçirdi.

14. dakikada Seedorf’un sağdan kullandığı korner atışında ceza yayında Crespo, topu kafayla kaleye gönderdi. Çizgi üzerinde Luis Garcia topu kafayla uzaklaştırdı. Dönen toptan Stam yararlanamadı.


29. dakikada Kaka’nın ara pasında soldan ceza alanına giren Shevchenko’nun plase vuruşunda meşin yuvarlak uzak kale direği dibinden ağlara giderken, bu gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

LİVERPOOL’DA ŞOK

Erken gelen golün ardından rakibine daha çok yüklenen Milan, Liverpool savunmasını bunalttı. Milan’da Kaka ve Shevchenko uzun toplarla Liverpool savunmasının ardına sarkarak tehlike yaratmaya başladı. 35. dakikada seyrek gelen Liverpool ataklarında sağdan Gerrard’ın ortaladığı topu önce Riise, ardından Baros kafayla içeri çevirdi. Luis Garcia’nın vuruşunda top yandan auta çıktı.

PENALTI İTİRAZI

38. dakikada Luis Garcia ile gelişen Liverpool atağında ceza alanı içinde yerde kalan Maldini topu uzaklaştırdı. Liverpoollu oyuncular bu pozisyonda topun Maldini’nin eline çarptığı gerekçesiyle penaltı itirazında bulundu.

39. dakikada gelişen ani AC Milan ataında İtalyan takımı farkı 2’ye çıkaran golü attı. Bu dakikada AC Milan Kaka ile hızlı atağa kalktı. Bu oyuncu ceza sahası önünde pasını sağda uygun durumdaki Shevchenko’ya gönderdi. Ukraynalı oyuncu bekletmeden Crespo’yu gördü. Arjantinli oyuncu da yerden bir vuruşla 2. kez Liverpool ağlarını havalandırdı: 2-0

43. dakikada kendi sahasından gönderdiği uzun pasla Kaka, Liverpool savunmasının arkasında Crespo’yu topla buluşturdu. Bu oyuncu kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda takımını 3-0 öne geçiren golü attı ve ilk yarı 3-0 AC Milan’ın üstünlüğüyle kapandı.

TÜRKİYE’NİN ORGANİZASYON SINAVI

Türkiye ve Türk futbolu bugün tarihi bir sınav veriyor. İstanbul’un ev sahipliği yaptığı UEFA’nın 1 numaralı kupasının sahibini belirleyecek finalin hakemi İspanya Futbol Federasyonu’ndan Manuel Enrique Mejuto Gonzales.

MİLYARLAR İZLİYOR

Milan, daha önce oynadığı 9 finalden 6’sını kazanırken, Liverpool 5 finalden 4 kupa çıkardı. Milan kupayı en son 2 yıl önce müzesine götürürken, Liverpool son kez 1984’de kazandığı kupada, en son finalini 1985’de oynadı. İki takım sahada şampiyonluk için mücadele ederken, ev sahipliği yapan İstanbul ise dünyada milyarlarca insanın önünde büyük bir sınavdan geçecek. Bu organizasyon Türkiye’nin tanıtımı ve olimpiyat adaylığı gibi bir çok konuda önümüzü açacak.

KASALARINI DOLDURACAKLAR

Dünyanın en çok gelir elde eden 10 kulübü arasındaki Milan ile Liverpool bugün kazanabilecekleri Şampiyonlar Ligi Kupası yanında kasalarını da dolduracak. Milan 276.7 milyon dolarla geçen yıl en çok gelir elde eden üçüncü, Liverpool ise 173.5 milyon dolarla onuncu kulüp olarak dikkat çekiyor. Bugünkü finalde kupayı kazanan takım kasasına 10 milyon Euro, kaybeden ise 6 milyon Euro daha koyacak. Milan’da emektar Paulo Maldini 10.3 milyon dolarla yıllık geliri en yüksek futbolcu olarak dikkat çekerken, takımın en pahalı transferi ise 28 milyon dolarla Portekiz’li Rui Costa.

İNGİLİZLER AKIN ETTİ

Maça İngiliz taraftarlar daha büyük ilgi gösterdi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nın büyük bir bölümünü İngiliz taraftarlar doldurdu. İngilizler büyük bir coşkuyla takımlarını desteklerken, tezahüratlarıyla stadı adeta inletti. Atatürk Olimpiyat Stadı maçın başlamasına 20 dakika kala doldu.

İKİ BAŞBAKAN BİRLİKTE İZLEDİ

Karşılaşmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi birlikte izledi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in de yer aldığı protokol tribününde, İngiltere ve İtalya’dan bir çok siyasi de yer aldı.

FUTBOL DÜNYASININ ÜNLÜLERİ MAÇTA

Avrupa Şampiyonlar Ligi finalini dünyanın önde gelen spor adamları izledi. Aralarında Maradona, Karl Heinz Rummenige, Platini, Beckanbauer, John Benjamin Toshack, Christoph Daum, Yıldırım Demirören, Fatih Terim’in de bulunduğu spor dünyasının ünlü isimleri maçtaydı.

Fatih Terim maçı televizyonda yorumlarken, Hakan Şükür de maç öncesi yorum yaptı.

MUHTEŞEM GÖSTERİ

Maç öncesinde saha içinde muhteşem bir gösteri yapıldı. Çok sayıda dansçı ve öğrencilerin katıldığı gösteri adeta nefesleri kesti. İki kale önüne davullar ve yaylardan yarım kalp çizildi. Daha sonra davul grubu gösterisini yaptı. Şampiyonlar ligi yıldızlarının temsil edildiği gösterinin ardından açılan iki takım bayrakları tribünleri coşturdu.

Nefesleri kesen gösteri sırasında AC Milanlı taraftarlar da ellerindeki bayraklarla şov yaptılar.

Taraftarlar fotoğraf makinalarıyla yapılan şovu görüntülemek isterken, bütün tribünlerden flaşlar patladı.

Milan: Dida, Cafu, Stam, Nesta, Maldini, Gattuso, Pirlo, Kaka, Seedorf, Shevchenko, Crespo

Liverpool: Dudek, Finnan, Carragher, Hyypia, Traore, Luis Garcia, Xabi Alonso, Gerrard, Riise, Kewell, Baros

AA / KENTHABER
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 22:37:15
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 13:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?