17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İstanbul'da NATO protestosu: 20 gözaltı

Galatasaray Lisesi önünde NATO ve Bush karşıtı gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Polisin biber gazı kullandığı gösteride, yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.


Saat 12.00 sıralarında, NATO ve Bush'u protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplanan TİKKO üyesi yaklaşık 30 kişi, slogan atmaya başladı. Polisin Galatasaray Lisesi önüne geçmeleri yönündeki uyarıyı dikkate almayan grup ile polis arasında arbede çıktı. Polis, göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı.

Dağılmamakta ısrar eden grup arasında yaklaşık 20 kişi, yaka paça gözaltına alındı. Göstericiler, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi yaklaşık 50 kişi, NATO ve Bush'u attıkları sloganlarla protesto etti.

Öğle saatlerinde, Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanan SDP üyesi yaklaşık 50 kişi, NATO Zirvesi ve Bush ile Filistin'e karşı sürdürülen operasyonu protesto etti. Hükümet, NATO ve Bush karşıtı sloganlar atan ve afiş asan grup, yaptıkları basın açıklamasında işkence ve zulümlerin son bulmasını istedi. Grup kısa açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

FUNDA KESKİN - İSTANBUL (İHA)
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2004 Cumartesi 12:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?