20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İstanbul'da patlama

İstanbul’da Sultanahmet ve Laleli`de iki otel ve Esenyurt Milangaz dolum tesislerinde meydana gelen patlamalarda 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Sultanahmet`teki Holiday Otel ve Laleli Ordu Caddesi`ndeki Hotel Pars`ta saat 0140 sıralarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Çevredeki bazı binalarda da hasara yol açan patlamalarda ilk belirlemelere göre, Pars Otel`de kalan kimlikleri henüz belirlenemeyen 2 kişi öldü.

Patlamaların ardından olay yerine giden İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, otellerde araştırmalarını sürdüren uzman ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Cerrah, her iki oteldeki incelemelerinin ardından basın mensuplarına kısa bir bilgi verdi. Emniyet Müdürü Cerrah, bir gazetecinin, ``Bu saldırılar terörist bir saldırı olabilir mi?`` şeklindeki sorusuna, ``Görüntü itibarıyla terörist saldırı`` yanıtını verdi.

Patlamalarda yaralanan Hollanda, Çin, Türkmenistan ve Ukrayna uyruklu 7 kişi de Haseki, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Anadolu Ajansı`nın haberine göre, yaralıların isimleri şöyle:

``Hollandalı David Ceborian, Eric Hoogerwent, Türkmenistan uyruklu Cennet Babekova, Çin uyruklu Chen Pingzhou ve Chen Zangming, Ukrayna uyruklu Mandelena Wagecko ve Türk vatandaşı Behiye Kırkıl.`` Hastane yetkilileri, yapılan müdahalelerin ardından yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirttiler.

Bu arada, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, bazı otellerde şüpheli kişi ve bomba bulunup bulunmadığı yönünde arama yaptı. İtfaiye ekipleri de çökme ve yangın tehlikesine karşı olay yerlerinde önlem aldı, patlama nedeniyle hasar gören bazı çevre binalardaki çalışmalara yardım etti.

Öte yandan, Esenyurt ve Avcılar sınırları içerisinde bulunan Milangaz Dolum Tesisleri`ne yapılan bomba ihbarının ardından, iki ayrı patlama meydana geldi.

Yaralıların isimleri şöyle:

"Hollandalı David Ceborian, Eric Hoogerwent, Türkmenistan uyruklu Cennet Babekova, Çin uyruklu Chen Pingzhou ve Chen Zangming, Ukrayna uyruklu Mandelena Wagecko ve Türk vatandaşı Behiye Kırkıl"

Hastane yetkilileri, yapılan müdahalelerin ardından yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirttiler.

Bu arada, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, bazı otellerde şüpheli kişi ve bomba bulunup bulunmadığı yönünde arama yaptı.

Esenyurt’taki Milangaz Dolum Tesisleri’nde ise 2 ayrı patlama meydana geldiği bildirildi.

Esenyurt ve Avcılar sınırları içerisinde bulunan Milangaz Dolum Tesisleri’ne yapılan bomba ihbarının ardından, Milangaz Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören, olay yerine geldi.

Demirören, Milangaz Dolum Tesisleri’nde 2 ayrı patlamanın meydana geldiğini belirterek, patlamaların maddi hasara yol açtığını söyledi.

Tesisi çevreleyen tellerin kesilerek bazı kişilerin içeri girdiğinin belirlendiğini ifade eden Demirören, şunları söyledi:

"Bu kişiler depo bölümüne 2 bomba koymuşlar, bombalar 30 dakika arayla patlamış. Gaz sızıntısı vardı durdurduk, şu anda tehlikeli bir durum yok."

Patlama anında içeride 4 kişi çalıştığını belirten Demirören, olayda yaralanma ve can kaybı olmadığını söyledi.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 10:53:16
Güncelleme :10 Ağustos 2004 Salı 11:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?