18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İstanbul'da rehine kurtarma operasyonu

Gaziosmanpaşa’dan kaçırdıkları gencin ailesinden 15 bin YTL fidye istedikleri öne sürülen 8 kişi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Tekstil işi yapan E.T’nin 15 yaşındaki oğlu E.T’nin 9 Haziran’da Gaziosmanpaşa’daki evinin önünden kaçırılması ve ailesinden 15 bin YTL fidye istenmesine ilişkin çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2 gün önce fidyecilerle Alibeyköy’de buluşma sağladı.

Buluşma yerinde polisi görünce havaya ateş açarak kaçan zanlılar, bu sırada E.T’yi de darp ederek bacaklarını bıçakla çizdiler.

Bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden 2 operasyon timinin de katılımıyla Kağıthane ve Beyoğlu’ndaki 2 eve eş zamanlı olarak operasyon düzenleyen polis, rehin tutulan E.T’yi kurtardı.

Olayla ilgileri görülen 8 kişi, 2’si kuru sıkı 5 tabancayla birlikte gözaltına alındı.
Silahlardan birinin, 18 Mayıs 2005 tarihinde Beşiktaş’ta Kemal Satılmış adlı travestinin öldürülmesi olayında kullanıldığı anlaşıldı.

Zanlılardan bazılarının, “adam öldürme” ve “gasp” gibi suçlardan dolayı sabıkalı oldukları belirlendi.

Olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü’nde bilgisine başvurulan baba E.T, “Adalet yerini buldu” dedi. T, basın mensuplarının “Yakalananlar arasındaki birine sizin borcunuz varmış. Kaçırma olayını bu nedenle gerçekleştirmişler. Bu konuda ne diyorsunuz?” şeklindeki sorularına “Evet” yanıtını verdi.

Yakalanan zanlıların polisteki sorgu ve diğer işlemleri sürüyor.
AA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 22:04:20
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 22:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?