17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İstanbul’da sinema yangını

Dolmabahçe’deki G-MALL alışveriş merkezindeki sinemada, Orhan Oğuz’un ’Büyü’ isimli filminin galası sırasında yangın çıktı. Yangında, 170 kişi dumandan etkilenerek hastanelere kaldırıldı.

Dolmabahçe Kadırgalar sokaktaki G-MALL sinemasında saat 21.35 sıralarında yangın başladı. Sinemanın altı numaralı salonunda gösterilen "Büyü" adlı filmin onuncu dakikasında, özel olarak yapılmış dekorda başlayan yangın sonucu tüm salon dumanla kaplandı.

Elektriklerin kesilmesi üzerine de seyirciler arasında panik meydana geldi. Sinema salonunda bulunan seyircilerden bazıları yaralandı. İl Sağlık Müdürlüğü aralarında Osman Yağmurdereli ve eşi Esin Yağmurdereli, dünya güzeli Azra Akın, manken Tuğba Ünsal, Sait ve Gaye Sökmen’in de bulunduğu 170 kişinin aşırı dumandan etkilenerek hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

Acil durum yönetimi: "170 vatandaşımız yaralandı"

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İstanbul’un Beşiktaş İlçesi Maçka Semti’nde bulunan G-MALL Kültür ve Alışveriş Merkezi’ndeki sinemada strafordan çıktığı anlaşılan yangının, sinema dekorlarını 21.35 sıralarında yakması sonucu oluşan duman sebebiyle 170 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yaralıların tedavilerinin devam etmekte olduğu ve şimdiye kadar herhangi bir can kaybı bilgisi alınmadığı kaydedilen açıklamaya göre, yaralıların hastanelere dağılımı şöyle:


Taksim İlkyardım (47),

Şişli Etfal (45),

Özel Alman (40/3 kişi yoğun bakımda tedavi altına alındı, biri taburcu edildi),

Vakıf Gureba (2/Tedavi olup taburcu edildi),

Florance Nightgale (2),

SSK Okmeydanı (3),

Özel Cerrahi (5),

Haseki (6),

Amerikan (19/1 kişi yoğun bakımda tedavide)

Seyirciler tahliye edildi

Yangını kontrol altına alan Beyoğlu İtfaiyesi, salonda kalan seyircileri tahliye etti. Yaralananlar ve dumandan etkilenenler Alman Hastanesi ve Taksim İlkyardım Hastanesi’nden gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Şişli Etfal Hastanesi’ne çok sayıda yaralı kaldırıldığı belirtilirken, yaralıların çoğunun duman zehirlenmesinden etkilenmiş olduğu belirtiliyor.

AKOM’dan yazılı açıklama yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Dolmabahçe G-MALL Kültür ve Alışveriş Merkezi’nde yer alan sinemadaki yangının fuayede çıktığı ve yoğun dumana neden olduğunun anlaşıldığını belirterek, 60 personel ve 25 aracın ihbarın gelmesinden iki dakika sonra olaya müdahale ettiğini bildirdi.

AKOM’dan yapılan yazılı açıklamada, "ihbarın alınmasıyla birlikte Beyoğlu grubu olay yerine sevk edildi. Olay yerinin sinema salonu olması ve çok sayıda vatandaşın da bulunması nedeniyle Beşiktaş, Şişli, Fatih itfaiyesinden ekipler olay yerine sevk edildi. Yangının çıkış nedeni, savcılık ve İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından kurulan inceleme ekiplerinin raporuyla kesinlik kazanacak. Sinema salonunun yangın çıkışlarının faal olduğu, otomatik söndürme yağmurlama sisteminin, algılama dedektörlerinin bulunduğu ve yangın yönlendirme levhalarının olduğu tespit edildi’’ denildi.

AA - CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 00:58:42
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 01:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?