17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İstanbul'da soğuk alarmı

İstanbul bugünden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Bugünden itibaren hava sıcaklığı 10 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İstanbul’da beklenen sağanak yağışlara kuvvetli fırtınanın da eşlik edeceği ve vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Yağışlar, perşembe gününe kadar sürecek. Yağış miktarının bir öncekine göre daha az olacağı ancak denizde 70-80 karada ise 50-60 km ile esecek.

Poyrazın deniz ve kara ulaşımını aksatacağı, birçok yerde tahribata neden olabileceği belirtildi.

Bugünden itibaren sıcaklığın 10 derece birden düşeceğini ifade eden yetkililer yağışın yarın Anadolu yakasına geçeceğini, bununla birlikte kuvvetli poyrazın etkisini sürdüreceğini bildirdiler. Perşembe günü İstanbul’u terkedecek yağmur ve poyraz yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakacak.

İstanbul Valiliği, vatandaşların daha önce su baskını problemi ile karşılaşılan bölgelerde dikkatli olmalarını ve bulundukları bölgelerde sorun teşkil edebilecek durumları en yakın sorumlu kamu kuruluşlarına bildirmelerini istedi. Valilik vatandaşları mecbur kalmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları ve toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri için de uyardı.

BURSA VALİLİĞİ’NDEN FIRTINA UYARISI

Bursa Valiliği, bu akşamdan itibaren etkili olacak poyraz fırtınası nedeniyle tekne sahipleri ve balıkçılara denize açılmama uyarısında bulundu.

Bursa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojiden alınan bilgiye göre, bu akşam saatlerinden itibaren başlayacak ve perşembe günü öğle saatlerine kadar sürecek poyraz fırtınasının, bölgede etkili olacağı kaydedildi.


Açıklamada, fırtınanın etkili olacağı Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Gemlik, Mudanya ve Karacabey ilçelerindeki tekne sahipleri ve balıkçıların dikkatli olmaları, fırtınada denize açılmamalarının, kazaların önlenmesi bakımından önem arz ettiği vurgulandı.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 17:58:54
Güncelleme :11 Ekim 2004 Pazartesi 18:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?