17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İstanbul'da terör operasyonu: 7 kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenledikleri operasyonlarda, yasa dışı sol bir örgüt adına faaliyet gösteren 7 kişi yakalandı. Şahısların 7 er, 2 astsubay ve 1 köy muhtarının öldürülmesiyle 20 askerin yaralanması olaylarından sorumlu oldukları kaydedildi.
İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli olarak yaptığı operasyonda yakalanan Mustafa Özbek ve diğer örgüt üyelerinin Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de üyesi oldukları Türkiye Devrim Partisi adına bombalama, adam öldürme, adam kaçırma ve kundaklama eylemlerine katıldıkları bildirildi.
Yakalanan şahısların gösterdikleri adreslerde yapılan aramalarda 1 adet M-16 marka silah, 1 adet kaleşnikof marka tüfek, 2 adet el bombası, silahlara ait şarjör ve çok sayıda değişik çapta mermi ile birlikte sahte nüfus cüzdanı ve sahte evraklar ele geçirildi.
Şahısların yapılan sorgularından sonra 1994 yılı mart ayında Şırnak'ta 3 askerin şehit edilmesi, 1998 yılında Tokat'ın Turhal İlçesi'nde askeri araçlara silahlı saldırı düzenlenmesi, 1999 yılında yine Tokat'ın Erba İlçesi'nde askeri araca roketli saldırı düzenlenmesi, 2001 yılında Ordu Gölköy Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubayın şehit edilmesi, 2001 yılında Çorum Songurlu Karakaya Jandarma Karakolu'nun basılması ve bir erin şehit edilmesi ile birlikte bir çok eylem aydınlatıldı.
Şahıslar, ifadelerinin alınmasının ardından Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne gönderildi.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2004 Pazar 15:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?