23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İstanbul'da trafik kabusu başlıyor

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Eylül Pazartesi günü okulların açılacak olması nedeniyle yaşanacak trafik yoğunluğuna önlem amacıyla, kent genelinde süren ve trafiği olumsuz etkileyen cadde ve sokaklardaki çalışmalarını hızlandırdı.
     
     Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, neden olduğu trafik yoğunluğu dolayısıyla kamuoyunda büyük eleştiri alan Barbaros Bulvarı ile Yıldız Posta Caddesi'nin kesiştiği noktada yürütülen çalışmanın yıl sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini, ancak okullar açılınca buradaki trafik yükünü hafifletmek amacıyla geçici olarak tünellerden birini trafiğe açacaklarını bildirdi.
     
     Rafet Bozdoğan, benzer çalışmanın Altunizade'de yapılarak trafiği tıkayan noktaların kaldırılacağını, Üsküdar-Ümraniye hattındaki bağlantıya süreklilik kazandırılarak köprü giriş ve çıkışlarında trafik akışını bozmayacak düzenleme yapılacağını kaydetti.
     
     Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, toplu taşıma araçlarının Pazartesi gününden itibaren maksimum düzeyde çalışacağını da belirterek, ''Normal işe gidenler ya erken çıksınlar, ya da özel araçlarını kullanmasınlar. Mümkün olduğu kadar ilk hafta çocuklarımız için fedakarlık istiyorum. Toplu taşıma araçlarını kullanalım'' diye konuştu.
Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2003 Cuma 14:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?