24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İstanbullular final maçı trafiğine dikkat

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda bugün İtalya’nın AC Milan ile İngiltere’nin FC Liverpool takımları arasında yapılacak Avrupa Şampiyonlar Ligi final karşılaşması için bir dizi önlem alındı. Çok gerekmedikçe özel araçların trafiğe çıkmaması istendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 25 Mayıs günü saat 23.00 ile 26 Mayıs günü saat 23.00 arasında Atatürk Havalimanı’na gidecek yolcuların, oluşabilecek olası yoğunluk nedeniyle daha erken yola çıkmaları tavsiye edildi. Açıklamada, karşılaşma için vatandaşların günlük yaşantısını etkilemeyecek şekilde bir dizi güvenlik önlemi alındığı belirtilerek, bu önlemler şöyle sıralandı:

"Maçın oynanacağı 25 Mayıs tarihinde, saat 12.00’den sonra İkitelli Organize Sanayi Bölgesi ve civarına ağır tonajlı araçların girişine izin verilmeyecek.

Türkiye Futbol Federasyonu, Şampiyonlar Ligi Final Maçı Hazırlık Komitesi’nden araç kartı temin etmeyen otobüs, midibüs ve minibüsler Atatürk Olimpiyat Stadı veya civarına alınmayacak.

Güzergahların tamamı, taraftar grubuna göre renk kodlarına ayrılacak.

Maç bileti sahibi kişileri taşıyan ticari taksi sürücüleri Türk seyircilerin girdiği 15 No’lu yoldan giriş yapacak.

AC Milan ve Liverpool FC taraftarları için Atatürk Olimpiyat Stadı’na gidiş ve dönüşlerinde kendilerine ayrılan güzergahlar kullanılacak."

THY’DEN MAÇ UYARISI

THY, yarın İstanbul’da oynanacak UEFA Şapmiyonlar Ligi final maçı nedeniyle yaşanacak olası trafik yoğunluğuna işaret ederek yolcuların iç hatlar için en az 3, dış hatlar için de 4 saat öncesinde hava limanında hazır olmaları uyarısında bulundu.

ÖZEL OTO İLE GELECEK SEYİRCİLER

Açıklamaya göre, özel otomobilleriyle maça gelmek isteyen seyircilerin araçlarında, en az 4 kişinin bilet sahibi olması şartı aranacak. Bu 4 bilet, araç park kartı yerine geçeceği için ayrıca park kartı sorulmayacak.

Özel otomobillerde en az 4 biletli olmaması durumunda ise kesinlikle girişe veya güzergahlarda park etmelerine izin verilmeyecek. Bu nedenle park edilmiş araçlar kesinlikle çekilecek ve ceza uygulanacak.

Bu sürücüler güzergah olarak, TEM Otoyolu’ndan Betonsa Kavşağı’nı geçtikten sonraki ilk ışıklardan sola, Bedrettin Dalan Bulvarı’nı kullanarak yeni açılan 15 No’lu yoldan Atatürk Olimpiyat Stadı kuzey doğusundan otoparklara geçecekler. Dönüşte ise İSKİ Yolu’nu takiben güney yan yolu izleyecekler.

ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ

Maç günü havalimanlarından 06.00-16.30 saatleri, Taşkışla Caddesi, Sultanahmet ve Dolmabahçe’den 10.00-16.30 saatleri arasında organize edilmiş otobüslerle, maç biletlerini gösterenlerin ücretsiz olarak Atatürk Olimpiyat Stadı’na gidebileceği belirtilen açıklamada, dönüşlerde de aynı noktalara ve havalimanlarına yeterli otobüs seferleri düzenleneceği bildirildi.

Öteyandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada,

25 Nisan saat 14.00’ten itibaren maç güzergahını oluşturan yol ağında trafik kontrol noktaları tesis edildiği, maçla ilgisi olmayan sivil araçların maç güzergahına sokulmayacağı bildirildi. Maç güzergahında teşkil edilen trafik noktaları şöyle:

* O-2 Otoyolu Kuzey yol yanı, Masko 2-3 nolu kapılar önü.

* Türk seyirciler için tahsis edilen güzergah üzerinde, Saraçlar Camii Mevkii, BP Benzin İstasyonu yanından stadyuma ulaşan 15 nolu yol girişi.

* Başakşehir 2. Etap’tan stadyuma devam eden 11 nolu yol girişi.


AJANSLAR
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 18:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?