27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İstanbullular için zor gün!

İSTANBULLULAR DİKKAT!

Metro, İDO ve İETT seferlerinde değişiklik yapıldı. İşte açık ve kapalı yollar. Okumadan dışarı çıkmayın

İstanbul’da 1 Mayıs nedeni ile toplu taşıma seferlerinde değişiklik yapıldı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, güvenlik önlemleri nedeni ile Metro, İstanbul Deniz Otobüsü (İDO) ve İETT seferlerinde değişikliğe gidileceği belirtildi.

METRO ÇALIŞMAYACAK: Karara göre; Şişhane-Taksim ve Mecidiyeköy-Taksim istasyonları arasındaki metro seferleri, sabah 05.30’dan itibaren yapılamıyor. Hat Mecidiyeköy-Atatürk Oto Sanayi Sitesi arasında normal olarak çalışıyor. Kabataş-Taksim Füniküler Sistemi, Taksim-Karaköy arası çalışan Tünel ve İstiklal Caddesi Nostaljik tramvay da sabah saat 05.30’dan itibaren çalışmıyor. Kadıköy-Moda arasında sefer yapan tramvayın da seferleri iptal edildi.

Bu arada İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) Kadıköy, Beşiktaş ve Adalar iskelelerinden yapılan vapur seferlerinin saat 08.00'den itibaren emniyet müdürlüğünün belirlediği uygun görülen başka iskelelerden yapılacağı belirtilen açıklamada, Taksim Meydanı'nda İETT otobüslerinin bekleme yapmayacağı, emniyet güçlerinin yönlendirmesi ile ring seferler gerçekleştireceği ifade edildi.

Açıklamada, metro, İDO ve İETT seferlerinin, valiliğin alacağı kararla normale döneceği bildirildi.

KADIKÖY'DE HAYAT DURDU

Kadıköy İskele Meydanı'nda 1 Mayıs dolayısıyla yapılacak açık hava toplantısı nedeniyle, saat 08.00'den itibaren gerektiğinde kontrollü olarak, miting bitimine kadar bazı noktaların trafiğe kapatılacağı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 1 Mayıs nedeniyle Kadıköy'de Rıhtım Caddesi ile Boğa Meydanı'ndan Rıhtım Caddesi'ne kadar olan yolun tamamen, Söğütlüçeşme Caddesi'nden Rıhtım'a inen ara sokaklar ile Taşköprü Caddesi, Kışla Caddesi, Orgeneral Şahap Gürler Caddesi ve Albay Faik Sözdener Caddesi'nin ihtiyaç duyulduğunda trafiğe kapatılacağı belirtildi.

Açıklamada, alternatif olarak Tıbbiye Caddesi'nden gelen trafik akışının, Burhan Felek Caddesi'nden E-5 yönüne, Behiçbey Sokak'tan İbrahimağa ışıklar istikametine yönlendirileceği ifade edildi.

Söğütlüçeşme Caddesi'nden gelen trafik akışının, Altıyol Boğa Meydanı'ndan Rıhtım'a iniş engellenerek Kuşdili Caddesi Salı Pazarı istikametine, Moda'dan gelen trafik akışının ise Mühürdar Kavşak'tan geri yönlendirileceği kaydedildi.
 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 09:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?