19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İstanbul'u yönetenlere duyurulur: Beyaz Rusya kar altında ama yollar açık

Ülkede eksi 10-15 derece olan sıcaklıklar, rüzgarın da etkisiyle eksi 40 dereceye ulaştı. Her geçen yıla nazaran daha gelişmiş teknoloji ve yöntemlerle kış mücadelesi yapan yerel belediye ve karayolları teşkilatları, görevlerini eksiksiz yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Beyaz Rusya'da yılbaşından beri etkili olan kar yağışı dolayısıyla, ülke genelinde kar kalınlığı 30 cm'yi aştı. Türkiye'de kar yağınca görmeye alışık olduğumuz yolların trafiğe kapanması, elektrik ve su kesintisi gibi manzaralar Beyaz Rusya'da bulunmuyor.
Beyaz Rusya'da son 2 haftadan beri eksi 10 ve 15 derece arasında seyreden hava soğukluğu, son günlerde etkili olan sert rüzgar nedeniyle eksi 40 derecelik bir atmosfere dönüyor. Belediyelerin sokakları kardan arındırmak için yaptığı çalışmalar 24 saat aralıksız olarak devam ediyor.
Belediye yetkilileri son günlerdeki tek sorunun, 'kar atıkları için özel olarak oluşturulan depolardaki doluluk oranı' olduğunu belirtti. Yetkililer, sözkonusu depoların önümüzdeki günlerde dolması durumunda, yeni kar atıkları için alternatif yer arayışlarına başladıklarını ifade etti.
Kar atıklarının Moskova'da olduğu gibi başkentten akan Svisloç Nehri'ne dökülmesine de karşı çıktıklarını anlatan belediye yetkilileri, bu yöntemin çevre kirliliğine yol açabileceğine dikkat çekti. Yetkililer, bu yüzden sokaktan toplanan karların eritilmesi için özel fabrika yapmayı planladıklarını dile getirdi.
Sürekli olarak kardan arındırma çalışmaları devem eden başkent sokaklarına buz bağlamaması için de belediye tarafından özel olarak hazırlanmış kimyasal katkı içerikli kum döküldü. Sözkonusu kumun kimyasal içeriğinin, hava koşularına göre ayarlandığı belirtiliyor.
Donma olaylarına karşı vatandaşları daha dikkatli olmaya çağıran yetkililer, özellikle çocukların 15 dakikadan fazla açık havada dolaştırılmamasını ve donma ihtimali olunca hemen sağlık kurumlarına başvurmalarını tavsiye ediyor.
AGŞİN KİŞİYEV-MİNSK (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2004 Cumartesi 15:38:38
Güncelleme :24 Ocak 2004 Cumartesi 15:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?