18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İşte Adana'nın yeni başkanı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği seçimi kavgayla başladı. 4. tur oylama sonucunda Adana Büyükşehir Başkanvekilliği'ne MHP"li Zihni Aldırmaz seçildi.

SEÇİM KAVGAYLA BAŞLADI

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin, belediye başkan vekili seçimi gündemiyle yapılacak toplantısı, oturum açılmadan çıkan arbede nedeniyle yapılamadı. Başkan Vekili Mustafa Tuncel, oturuma ara verdi.

Saat 14.00'te başlaması gereken Adana Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel, 25 dakika geç geldi. Havaların sıcak olması nedeniyle meclis katiplerinin terlediklerini, bunun için meclisten izin istediklerini belirten Mustafa Tuncel, meclis üyelerine, "Siz ne derseniz o olur" dediği anda, MHP'li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Asaf Uslu, "Sayın Başkan siz meclise 25 dakika geç geldiniz. Önce bu meclisten bir özür dileyin" dedi. Bu eleştiriye sinirlenen Tuncel, "Senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? Sen kim oluyorsun" diyerek ceketini çıkarıp merdivenlerden Ahmet Asaf Uslu'nun üzerine yürüdü. Araya giren diğer meclis üyeleri daha büyük olayı önledi.

Tuncel yeniden divan masasına geldiğinde, "Ben 5-10 bin Adana Demirspor taraftarlarına külhanbeylik yaptım, sen kim oluyorsun" dedi. MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan ile meclis üyelerinin olayı yatıştırmasından sonra Tuncel, meclis toplantısına ara verdiğini duyurdu. Salondan ayrılmayan meclis üyeleri ise "Açılmayan meclis kapatılamaz" diyerek meclisin yeniden açılmasını beklediler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 15:39:50
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 16:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şükrü BAŞ IP: 78.186.10.xxx Tarih : 18.06.2010 08:30:12

Bu asırda slogan üreten bir siyasi parti işin içinde varsa şaşmamak gerekir. Yaşasın illegalite diyerek kendi içinde kavkaya tutuşandan başka ne olurki? Anayasa değişikliğinde 1. maddeye bile olumlu oy vermeyen kendini yalanladı derim. Şehit cenazelerinde slogan şehid yakınına biraz imtiyaz verilmesi hükmüne aykırı tutum. Bunu milletin yutacağını mı sanıyorsunuz. Bunlar rüzgar gibi yüzünüze çarpacak. Amma biraz radyasyonlu olacak. Yelpaze sanmayın. Şimdi Adana'da belediye başkanlık koltuğu için orada bu insanlardan varsa, beklenen patırtının kopması kaçınılmazdır. Çünkü militan yaklaşım halen bu oluşumda terk edilemedi. Hal böyle olunca halkın teveccühünü kaybediyorlar. Mesele bu...