30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İşte böyle vurdular Video

İsrail uçaklarıyla helikopterlerinin en az 30 füze fırlattıkları bildirilirken, hedef alınan noktaların yerleşim birimlerinin içinde yer alması ve Hamas'a ait bir polis karakolunun mezuniyet töreni sırasında vurulması ölü sayısının artmasına neden oldu.

Hastane yetkilileri, saldırılarda ölenlerin sayısının 205'e yükseldiğini bildirdi. Muaviye Hasaneyn adlı yetkili, "205 kişi hayatınıkaybetti. Yüzlerce yaralı var" dedi.

Saldırılarda 300'den fazla kişinin yaralandığı, 120'sinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Bu arada, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Gazze'deki askeri operasyonlarının hemen bitmeyeceğini, gerekli görülmesi halinde kapsamının genişletileceğini söyledi. Barak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kolay ve kısa olmayacak. Sakin davranmanın ve savaşmanın vakti vardır. Şimdi savaşma vakti" diye konuştu.

Hamas yöneticileri de vurulabilir

Saldırılarda 40'tan fazla hedefin vurulduğunu ve saldırıların devam edebileceğini açıklayan İsrail ordusunun sözcüsü, saldırılar çerçevesinde "Hamas'a ait her şeyin" hedef olabileceğini söyleyerek, Hamas yöneticilerinin de vurulabileceği mesajını verdi.

Gazze saldırıların ardından toz bulutu içinde kalırken, halk yaralıları araçlarıyla hastanelere taşımak için hedef alınan bölgelere akın etti. Hamas ile birlikte diğer Filistinli örgütler, saldırının ardından yandaşlarına intikam çağrısında bulundu.

Hamas'ın açıklamasında, "Direnişe kanımızın son damlasına kadar devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı.

Geçen hafta sona eren ateşkesin devam etmemesi konusunda Hamas'a destek veren İslami Cihad'dan yapılan açıklamada da, tüm yandaşlarına intikam çağrısında bulunuldu.

İsrail, Gazze yakınlarında yaşayan İsraillilere, misilleme yapılabileceğini göz önünde bulundurarak, daha güvenli bölgelere gitmelerini tavsiye etti. Bu açıklamadan kısa süre sonra Gazze'deki militanlar, İsrail tarafına roket saldırısı düzenledi, bir İsrailli öldü.

Ölenlerin çoğunu Gazze'de ve bu kentin kuzeyinde yaşayanların oluşturduğu bildirildi.

Bu arada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in saldırıların durdurmak için birçok ülkeyle temasa geçtiğini açıkladı.

Ziyarete bulunduğu Suudi Arabistan'dan AFP'ye telefonla açıklama yapan Abbas, "Gazze Şeridi'ndeki hain saldırı ve katliamları durdurmak için birçok ülkeyle acilen temasa geçtiğini" belirtti.

Gazze'de ateşkesin sona ermesinin ardından Filistinli militanların füze saldırılarına karşı İsrail Hava Kuvvetleri geniş çaplı operasyona girişti.

Hamas radyosu, Gazze Şeridi'ndeki polis karakollarının hedef alındığını, polis şefi Tevfik Cabbar'ın da ölenler arasında olduğunu duyurdu. Polis yetkilileri de saldırılarda Gazze Şeridi'ndeki birçok polis karakolunun imha edildiğini söylediler.

Hamas yetkilisi de, saldırılarda Gazze kenti ile civarındaki tüm güvenlik tesislerinin yerle bir olduğunu söyledi.

"Gazze İsrail'e boyun eğmeyecek"

Gazze Şeridi'ndeki Hamas hükümetinin başbakanı İsmail Haniye, Gazze'nin, İsrail'e asla boyun eğmeyeceğini ifade etti.

İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarından sonra Hamas'ın internet sitesinde mesaj yayınlayan Haniye, İsrail Gazze'ye ne kadar kuvvet uygularsa uygulasın topraklarını terketmeyeceklerini, teslim bayrağı çekmeyeceklerini, Allah'tan başka kimsenin önünde diz çökmeyeceklerini kaydetti.

Gazze'de her yerin kan gölüne döndüğünü, her ev ve sokakta şehitler ve yaralılar olduğunu belirten Haniye, mesajını şöyle tamamladı: "Gazze kana bulandı. Daha fazla şehit ve yaralılar olabilir, ancak Gazze asla parçalanmayacak ve teslim olmayacak."

Rice Hamas'ı suçladı

Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail'in bugün Gazze'ye saldırılarından sonra ateşkesi bozan Hamas'ı suçladı.

Rice, ABD'nin, İsrail'e yönelik roket ve havansaldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, Gazze'de şiddetin yenidenbaşlamasının sorumlusunun ateşkesi bozan Hamas olduğunu ifade etti.

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin acilen tesis edilmesi gerektiğini söyleyen Rice, ABD'nin ilgili tüm taraflara Gazze'deki masum halkın insani ihtiyaçlarının hemen karşılanması çağrısında bulunduğunu bildirdi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert de Gazze Şeridi'nde "insani krizin" başgöstermesini önlemeyi taahhüt etti. Olmert, yaptığı açıklamada, "Filistin halkıyla değil Hamas ile savaşıyoruz" ifadesini kullandı.

İsrail doğruladı

Saldırıları doğrulayan ve Hamas'a ait güvenlik noktalarının hedef alındığını açıklayan İsrail, Gazze yakınlarında yaşayan İsraillilere, olası misillemeleri göz önünde bulundurarak, daha güvenli bölgelere gitmeleri çağrısında bulundu.

İsrail'in hava saldırılarında hedef aldığı karakolların birinde yerlerde yatan onlarca üniformalı güvenlik görevlisi cesedinin görülebildiği ve onlarcasının da yıkılan binaların enkazı altında olduğu bildiriliyor.

Hava saldırılarında hedef alınan karakollar sivil yerleşim yerlerinde bulunuyor.

Görgü tanıkları, ilk saldırının Gazze'de çocukların okuldan çıktığı sırada düzenlendiğini belirtiyor. Dumanların yükseldiği Gazze kentinde sirenlerin çaldığı ve annelerin çocuklarını aradığı bildiriliyor.

Bu arada, hedef alınan bölgelere koşuşan sivillerin yaralıları araçlarıyla hastanelere yetiştirmeye çalıştıkları da gelen haberler arasında yer alıyor.

İsrail: ''Hamas yöneticilerini hedef alabiliriz"

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da, "teröristlerin tesislerinin hedef alındığı" belirtildi.

Savunma Bakanı Ehud Barak'ın bir yardımcısı, Reuters'a yaptığı açıklamada, operasyonun sürdürüleceğini ve gerektiği takdirde genişletileceğini belirtti.

İsrailli yetkili, "zor bir dönemler karşı karşıya bulunduklarını" söyledi. İsrail, Gazze'deki saldırılarına, Hamas'ın yönetim kadrosunu hedef alarak devam edebileceğini açıkladı. Ordu sözcüsü Avital Leiboviç, Gazze'deki saldırıları çerçevesinde Hamas yöneticilerini hedef alabileceklerini söyledi. Sözcü, gazetecilerin soru üzerine, "Hamas'a ait her şey hedef olabilir. Bunu istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz" dedi.

Kentteki Reuters muhabiri, İsrail Hava Kuvvetleri'nin bölgedeki hedeflere 30 kadar füze fırlattığını belirtti. Muhabir, saldırının büyük hasara yol açtığını, Hamas'a ait güvenlik noktalarıyla Gazze limanının zarar gördüğünü kaydetti. Kent sakinleri, birçok patlama sesi duyduklarını, kentin çeşitli kesimlerinden duman yükseldiğini ifade ettiler.

Öte yandan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne girmeyeceğini söyledi.

Peres, İsrail'in Gazze'ye yönelik bugün düzenlediği hava saldırılarından önce Suudi Eş Şark El Avsat gazetesine verdiği demeçte, "Savaş olmayacak. Gazze'ye girmeyeceğiz, roket saldırılarını durdurmanın başka yolları var" dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı, "Gazze'yi geri dönmek için terk etmedik" diye konuştu.

Peres'in demeci gazetede bugün yayımlandı.

Filistin tarafından intikam çağrısı

Öte yandan, Hamas ile Filistin'deki diğer örgütlerin, İsrail'in bugün düzenlediği hava saldırılarının ardından yandaşlarına "intikam" çağrısında bulunduğu bildirildi.

İslami Cihad örgütünden ve ardından Hamas ile diğer örgütlerden yapılan yazılı açıklamalarda, tüm militanlara "İsrail'in kıyımına yanıt vermeleri" talimatının verildiği ifade edildi.

Hamas, açıklamasında, "Direnişi, kanımızın son damlasına kadar sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

6 aylık ateşkes sona ermişti

Gazze'deki 6 aylık ateşkes geçen hafta sona ermiş, Hamas ateşkes süresini uzatma niyeti olmadığını açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert de Hamas tarafından düzenlenen saldırıların ardından yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerden Hamas yönetimine karşı çıkmalarını istemiş, İsrail'e roket saldırıları düzenleyenlere karşı güç kullanmakta tereddüt etmeyeceklerini bildirmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni de önceki gün Mısır'da yaptığı temaslarda Gazze şeridi'nde Hamas yönetimine son verecekleri yönündeki açıklamalarını tekrarlamıştı.

Gazze gerçeği

İsrail, 2005 yılında Gazze'den çekilerek, 38 yıllık işgaline son vermişti. Ancak İsrail'in bu hamlesi, umulduğu gibi bölgedeki Filistinlilerle daha iyi ilişki yolunu açmadı.

Akdeniz'in güneydoğu ucunda yer alan, 10 kilometrelik sahil şeridine sahip Gazze, İsrail ile Mısır'ın arasında bulunuyor.

Yaklaşık 3 bin yıllık bir geçmişe sahip Gazze kenti, eski uygarlıkların geçiş noktası olarak biliniyor ve Hz. Muhammed'in büyük dedesinin bu kentte gömülü olduğuna inanılıyor. 400 yıl boyunca Osmanlıların himayesinde kalan kentte, kontrolün İngilizler tarafından Birinci Dünya Savaşı'nda ele geçirilmesine kadar Mısır'ın etkileri görüldü.

Gazze Şeridi daha sonra 1948 yılındaki Arap-İsrail savaşına kadar Mısır'ın kontrolü altında kaldı. Bölgenin nüfusu, halen İsrail'in elindeki toprakları terk eden 250 bin kadar Filistinlinin bölgeye yerleşmesiyle 1948-49 yıllarında üç kat arttı.

Gazze Şeridi, 1967'deki savaşın ardından Mısır'dan İsrail'in eline geçti.

İsrail, buradaki İsrailli yerleşimcileri ve askerleri Eylül 2005'te geri çekti, ertesi yıl, İsrailli bir askerin kaçırılması üzerine büyük bir kara operasyonu düzenledi. Mısır ile Gazze arasında, silah sevkiyatına ve militanların geçişine olanak tanıyan tüneller hedef alındı,

Gazze, 2007 yılında, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ters düşen Hamas'ın yönetimine geçti. İsrail, saldırıların önüne geçme arzusunu gerekçe göstererek sınır güvenliğini artırdı, yakıt sevkiyatını kıstı, geçişlere sınırlama getirdi.

Mısır'ın arabuluculuğunda yapılan anlaşma gereğince Hamas, kısıtlamaların yumuşatılması karşılığında ateşkesi kabul etti. Hamas, 19 Aralık'ta sona eren ateşkesin uzatılmayacağını açıkladı.

Gazze'de yaklaşık 1.5 milyon Filistinli yaşıyor. Nüfusun büyük bölümünün günlük geliri 2 doların altında. Halkın yüzde 80'i hayatını gıda yardımına bağlı sürdürüyor.

TEPKİLER

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in hava saldırılarını kınadı.

Abbas'ın yardımcılarından Nabil Ebu Rudeyna'ya göre, "saldırganlığı kınayan" Abbas, "itidalli olunması" çağrısında bulundu.

Mısır, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarını kınadı. Mısır Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, saldırıların kınandığım belirtildi ve can kaybından İsrail sorumlu tutuldu.

Açıklamada, Mısır'ın ortalığı yatıştırmak ve Filistinli örgütler arasında uzlaşma sağlamak için çabalarına devam edeceği bildirildi. İsrail'in olası bir saldırı öncesinde uyarıldığı kaydedilen açıklamada, her iki tarafa itidal çağrısında bulunuldu.

Bu arada, adının açıklanmasını istemeyen bir Mısırlı güvenlik yetkilisi, Mısırlı yetkililerin İsrail'in saldırılarının ardından Gazze Şeridi sınırına yaklaşık 500 polis gönderdiğini söyledi.

Kuzey Sinai Valisi Abdülfadıl Şuka da Gazze Şeridi sınırındaki Refah geçiş noktasına 6 ambulans gönderildiğini açıkladı.

Şuka, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in Filistinli yaralıların tedavi edilebilmesi için Refah sınır kapısının açılması emri verdiğini belirtti.

Filistin'in Fransa'daki temsilcisi Hind Huri, uluslararası topluma Gazze'deki "cehenneme" son verme çağrısında bulundu.

Huri, LCI televizyonuna telefonla yaptığı açıklamada, "Bu saldırıların hemen durdurulması, bu cehenneme son verilmesi gerek" diyerek, uluslararası toplumu sorumluluk göstermeye çağırdı.

İsrail'i, şubatta yapılması öngörülen genel seçimler öncesinde "Filistin halkını kullanmak" ile suçlayan Huri, İsrail'in saldırılarının cezasız kaldığını, dünyanın daha sorumluluk sahibi olması gerektiğini ifade etti.

Huri, "İsrail'de ne zaman seçim olsa Filistinlere yönelik saldırılar düzenleniyor" diye konuştu.

ABD, "şiddetin sona ermesini istiyorsa" Hamas'ın roket saldırılarını durdurması gerektiği açıklamasında bulundu. İngiltere, İsrail'in saldırılarından "derin endişe" duyduğunu belirterek, İsrail hükümetinden "son derece ölçülü" olmasını istedi.

Türkiye, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava harekatı sonucunda çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirmesini "şiddetle" kınayarak, İsrail'e askeri harekatı "derhal durdurma" ve itidal çağrısında
bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde yaşanmakta olan gelişmelerden "derin endişe" duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, sivil halkın da mevcut durumdan büyük zarar görmesinden endişe edildiği, harekat sonucunda çok sayıda can kaybı meydana gelmesi ve şiddet sarmalının artması ihtimalinin kaygı ve infiale yol açtığı belirtildi.

AB Dönem Başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İsrail'i hedef alan roket saldırılarının ve İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanının hemen durdurulmasını istedi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Fransa'nın İsrail'in güneyi ve Gazze Şeridi'ndeki şiddetin artmasından büyük endişe duyduğu belirtilerek, "durumu bu noktaya getiren sorumsuz provokasyonlar ve orantısız güç kullanımı" kınandı. Açıklamada, ölen masumlar ve ailelerine baş sağlığı dilendi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Gazze şeridindeki saldırıları kınadı. Ban, BM'nin internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, Gazze ve İsrail'in güneyindeki şiddetin acilen durması çağrısında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e yönelik roket saldırılarının da hemen durdurulması çağrısında bulundu.

AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana, sözcüsü aracılığıyla, Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulundu. Solana'nın sözcüsü, Gazze'deki olaylardan endişe duyulduğunu, tarafların itidalli olmaları gerektiğini söyledi. Sözcü, ateşkesi yenilemek için "her şeyin
yapılması" gerektiğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik "geniş çaplı operasyonu" durdurması istenirken, Hamas'tan da İsrail topraklarını hedef alan roket saldırılarına son vermesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, şimdiden çok sayıda sivilin ölmesine ve Filistin halkının acı çekmesine neden olan Gazze'ye yönelik geniş çaplı operasyonların hemen durdurulması gereğine işaret edildi. Rusya ayrıca Hamas'a İsrail'e yönelik roket saldırını durdurma çağrısında bulundu.

Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari de bölgenin karşı karşıya olduğu sorunların tek çözüm yolunun "diyalog" olduğuna işaret etti. Zerdari, Pakistan'ın suikasta kurban giden eski Başbakanı Benazir Butto'yu ölümünün birinci yıl dönümünde anma töreninde yaptığı konuşmada, "Diyalog en iyi silahımız" diye konuştu.

Libya lideri Muammer Kaddafi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava saldırıları düzenlemesinin ardından Arap liderleriyle görüştü. Libyalı üst düzey bir yetkili, "Kaddafi'nin İsrail'in Gazze'deki kasaplığının ardından sert ve ciddi bir tutum belirlemek üzere Arap liderleriyle temasa geçtiğini" belirtti. İsrail'e hava saldırılarını durdurma çağrısında bulunmayan Beyaz Saray, İsrail'in Hamas'a yönelik saldırılarında sivillerin hedef alınmamasını istedi.

İran ise "Siyonist rejimin Gazze'deki sivilleri hedef alan geniş çaplı saldırısını şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulunarak, masum insanlara karşı saldırıların kabul edilemeyeceğini bildirdi.

 

Cnnturk
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 18:47:20
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 22:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sweet IP: 78.187.19.xxx Tarih : 27.12.2008 20:35:36

şimdi arap ülkeleir olayı kınarlar. sonrada yöneticiler yatlarına katlarına çekilp hayatlarına devam ederler. ama birgün bu emperyalist abd emperyalist avrupa ve zalim israil zulmü bitecektir. o zaman bu arap şeyhleri bu dökülen kanlarla nasıl arabız diye yeryüzüde gezeceklerdir.


delamet IP: 94.122.29.xxx Tarih : 27.12.2008 16:11:25

devlet dediğin böyle olacak peşmerge bozuntuları ile masada pazarlık yapmıyacak ülkemı yöneyenlere duyrulur


oviraptor IP: 88.245.60.xxx Tarih : 28.12.2008 00:28:20

ortadoğudaki halklar oturup olayların üzerinde düşünmesi gerkir zira orta doğuda ceryan eden olaylar çok garip bir yanda işgal edilen filistin var bir bir yanda israil israile amerika destek veriyor filistine ise arap ülkeleri ve iran destek veriyor ayrıca bu arap ülkeleri amerikan yandaşı politikaları var ayrıca ticaretinin çoğunu hatta hac dolayısı ile hacıların tüm ihtiyaçlarını yahudilerin şirketleri sağlıyor 50 katrilyon ytlik bir hac turizmi var ve arap emirlikleri ve devletleri amerikanın hizmetinde ama bir yandanda filistini destekliyorlar aynı tezat bizde de var herkez yorumlarında israili lanetlemiş ama israil ile en çok ilişkisi olan devlet türkiye ve onun başbakanı ve bu lanetleyen insanlar amerikanın ve israilin BOP projesine ortak hatta eş başkan olan bir hükümete oyunu verdi ve yinede verecek gibi o zaman neden yahudiler kızıyoruz onları yüreklendiren destekleyen bizler ve arap ülkelerinin vatandaşiları neden tavrımızı koyamıyoruz eğer başına taş vurulması gereken birileri varsa bu orta doğu halkı ve biziz başımızı taşlara vurmalıyız o kafayı kullanamıyoruz bu büyük ticaretleri amerikaya ve israillere kaptırmışız


mehmet kaya (abdullaho) IP: 88.251.245.xxx Tarih : 27.12.2008 17:16:15

üzgünüz deyip kınamaktan başka bir şey yapamamAk çok can acıtıcı bir şey. bir şey yapması gerekenlerin ise ağızlarına beyinlerine mühür vurulmuş durumda. insan hakları savunuculuğuna soyunan batı nerede? insan hakları müslüman toplumlara reva değil mi? bir hristiyan öldüğünde dünyayı sallayanlar nerede? nerede medeniyatin beşiği(!) batı . ve nerede bütün paraları abd ve israil bankalarında olan arap dünyası. neden bizim kadar düşünmüyorlar müslüman kardeşlerini.nerede kukla arap yöneticileri neden sesleri çıkmıyor . arap dünyasının ve akabinde müslüman dünyasının abd nin boyunduruğundan ve onun maşası olan israilden kurtulma zamanı gelmedi Mİ neden dünyanın büyük devletleri yapılanlar karşısında 3 maymunu oynuyorlar? aslında cevabı belli. ta bi ki dedelerinden kalan haçlı ruhu yüzünden. ALLAH FİLİSTİNLİ VE EZİLEN TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE YARDIM ETSİN.


fenasi IP: 78.161.112.xxx Tarih : 27.12.2008 16:17:14

israil bu yaptıkları ile bastırılmış ezilmişlik duygularını tatmin emeye çalışıyor herhalde. bir zamanlar HİTLER bunlara karşı kıyım uygularken haklı bir gerekçe ile yapmıştı. gerekçe de şuygu yahudi halkı Almanyada hemen her iyi mevkiyi almış ve sayıları gittikçe artmıştı memleket sank almanların değilde yahudilerinmiş gibi birde bütün ahlaksızlıklar bu milletten çıkmaydı. böyle bir yozlaşmaya katlanamadı adam toptan bir temizlik yaptı. iyi yaptı demiyorum kim olursa olsun insan öldürülmemeli ama onca yahudinin ölümü yıllardır unutulmazken bu gün yahudilerin yaptığı kıyım dünya milletlerince neden görmezden geliniyor halen anlayabilmiş değilim yoksa bizim medeniyet seviyemiz dinsel hiyerarşiye mi takıldı cevabını size bırakıyorum ...


mehmet emin yanbeyi IP: 88.252.80.xxx Tarih : 27.12.2008 22:17:33

La havle vela kuvvete illa billahilaliyyilazim...Hesbin Allahu veni mel mevla veni mel vekil... Nerde müslüman kardeşlerim...müslümanların her Atılacak taşı için besmele çekelim...Allahuekber Allahuekber Allahuekber.


Yılmaz Ergüvenç IP: 85.96.208.xxx Tarih : 28.12.2008 10:22:06

Dünyada ABD - Sovyet Rusya dengesi devam etseydi böyle olaylar yaşanmazdı. Ne çare ki, Sovyet kalesi içeriden fethedildi. Artık Dünyanın tek söz sahibi ABD oldu. ABD - Çin dengesi kuruluncaya kadar bu vahşet devam edecek.


EMRAH ÖZTÜRK KARS IP: 85.98.92.xxx Tarih : 27.12.2008 20:11:39

YAPILAN BU SALDIRI ER YADA GEÇ BİRİ TARAFINDAN SORULACAK ELBET.... BUNU SORACAK OLANADA KIMSENIN GCU YETMEYECEK ..... KESİNLIKLE BİR AVUÇ KADAR TOPRAGA SAHİP OLUP İSDEĞİ ZAMAN KEYFINE SAGI SOLU ARKAYI ÖNÜ BOMBALAMAK GERÇEKDEN DÜNYANIN DİĞER ÜLKELERİNİN AYIBIDIR VE İSRAİLİN ABD NİN DÜNYADA KENDİLERİNDNE BAŞKA HİÇBİR ÜLKEYİ SALAMADIKLARININ AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDEKİ GÖSTERGESİDİR..... BU SAATTEN SONRA NE OLUR OLAN OLMUŞ BENCE KARDEŞLERİM EŞ BAŞKAN OLAN TAYİP VE KALLEŞ İSRAİL VE ABD BÜYÜK ORTA DOGU KURARAK SIRA BIZEDE GELIR... UYUNAMAK LAZIM


c.yildiz IP: 85.100.10.xxx Tarih : 27.12.2008 13:20:42

3 bin yıllık kavga, 3 bin yıl daha devam eder. Kim haklı kim haksız belli değil.! Tevrat hepsini, çoluğunu-çocuğunu, kedisini-köpeğini, kundakda ki bebeğini, kadınını-yaşlısını v.s. öldüreceksin diyor. Karşı tarafta kısasa-kısas diyor. Acı ve gözyaşı devam ediyor. Üzülüyoruz. Bundan çıkarı olanlar ise ortalığı daha da kızıştırıyorlar. Kendisini medeni zanneden USA ve Avrupa Birliği lokmanızda kan var.


Şivan IP: 85.106.204.xxx Tarih : 27.12.2008 13:13:19

ne kadar hain bir dünyada yaşıyoruz.yanıbaşımızda kardeşlerimiz değil birer birer 100 er 100 er öldürülüyor vahşice bizler ise sadece bunu duymakla kalıyoruz.bir tane israilli asker müslüman birileri tarafından öldürülsün eminim biz bunu bütün dünyaya duyurmak için elimizden gelen herşeyi yaparız.. yazıklar olsun hepimize.kahrolsun israil, kahrolsun ABD...


keremtukenmez IP: 88.235.133.xxx Tarih : 27.12.2008 20:31:13

ben fazla bişey eklemiycem başbakanımız israil başbakanı ile oldukça iyi anlaşıyor kameralar önünde güzel pozlar veriyor nerde din kardeşliği yarın biz bu hallere düşersek bize kim yardım edecek dersiniz hiç kimse akılları başımıza devşirme zamanı bir tarafta katledilen yüzlerce müslüman bir yerde de bizler türkiye cumhuriyeti bizler bu kadar aciz insanlarız bu kadar aciz bir devletiz


uskudarli IP: 83.81.145.xxx Tarih : 28.12.2008 02:28:59

israil yillardir katliam yapiyor hic bir dunya ulkesi sesini cikarmiyor serefsiz pkk asker lerimizi olduruyor karsilik veriyoruz dunya bize engel olmaya calisiyor.biz muslumanlar bir araya gelip bir butun olmadikca avrupa ulkeleri muslumanlara hep katliam yapacaklardir.abd muslumanlara terorist diyor asil teroristler abd israil ve avrupa ulkeleri.uyanin musluman ulkeler bir araya gelin bir musluman toplulugu ulkesi kurun ozaman sesinizi dunyaya duyura biliriz.yoksa boyle katliamlara seyirci kaliriz


vvvvv IP: 78.167.166.xxx Tarih : 27.12.2008 20:31:26

böyle şeylerri allah türkiyeden uzak etsin bu canilikten öte bişe o kadar insanın canına kastediyolar böyle bişe olamaz gerçekten vahşet ve katliam olarak nitelendiriyorum


yonca açıkbaş IP: 88.252.120.xxx Tarih : 4.01.2009 22:50:26

ya gerçekten allahlarından bulsunlar bu ne canilik bunların daçoluk çocuğu ailesi yokmu vicdanları yatağa yatınca sızlamıyomu