27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İşte dehşet saçan soyguncu!

İşte soyguncu ve soygunun nedeni

Aydın Kuşadası’ndaki bir banka şubesine girerek 6,5 saat boyunca rehine krizi yaşatan soyguncunun kimliği ve neden soyguna kalkıştığı anlaşıldı. Yıllardır bir otelde belboy olarak çalışan soyguncunun birden fazla bankaya 20 bin TL'den fazla borcu varmış.

Aydın Kuşadası’ndaki Atatürk Bulvarı’nda bulunan bir banka şubesine dün 10.30 sıralarında gelen kar maskeli soyguncu, pompalı tüfekle havaya ateş edip ’Bu bir soygundur’ diyerek içeri girdi. Kendisini ’Çilekeş’ olarak tanıtan soyguncu, silahını başına dayadığı güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi.

Saldırgan, üçü müşteri, 12’si banka çalışanı 15 kişiyi rehin aldı. Olay yerine gelen Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, polis otosundan "Taleplerinizi bildirin. Kimseye zarar verilsin istemiyoruz. Etrafınız sarıldı" diyerek soyguncuyla bağlantıya geçmeye çalıştı.

Anonslara cevap vermeyip havaya 6 el ateş eden soyguncu, yarım saat arayla fenalaşan Neriman Çoban ve Ayla Yereyakın’ı serbest bıraktı. Korkudan tansiyonları çıkan kadınların ellerinin arkadan bağlı olduğu görüldü. Polisin kuşatma altına aldığı bankaya, saat 14.45’de saldırganla yüzyüze görüşmek için çelik yelekli bir polis girdi. Kısa süre sonra elleri arkadan plastik kelepçeyle bağlı 3 banka çalışanı daha dışarıya çıktı. İzmir Emniyeti’nde görevli özel eğitimli üç polis ve bir başkomiser ilçeye gelerek saldırganla görüşmeleri yürüttü. Saat 17.00’de içeri giren polisler saldırganı etkisiz hale getirerek 6.5 saat süren rehine krizini bitirdi. İçeride kalan son 9 banka çalışanı kurtarıldı.

OTELDE ÇALIŞIYORMUŞ

Sorgusu halen süren S.S.'nin, ilçedeki beş yıldızlı bir otelde belboy (valiz taşıyıcısı) olarak uzun süreden beri çalıştığı ve sakin kişiliğiyle tanındığı vurgulandı. 1981 yılında Merzifon'da doğan soyguncunun annesiyle birlikte yaşadığı ve birden fazla bankaya 20 bin TL civarında borcu olduğu öğrenildi.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 12:32:34
Güncelleme :14 Mayıs 2009 Perşembe 12:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?