21
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

İşte dünyanın en mutlu ülkesi

Dünya Mutluluk Raporu açıklandı. Dünyanın en mutlu insanları İskandinav ülkelerinde yaşarken, mutsuzlar Afrika'da bulunuyor.

2005-2011 yıllarını kapsayan Dünya Mutluluk Raporu'na göre, en mutlu ülkeler sıralamasında Danimarka birinci sırayı alırken onu Finlandiya ve Norveç izledi. 195 ülkenin katıldığı ankette Togo en mutsuz ülke olarak yer aldı. Mutsuzlukta Togo'yu yine Afrika ülkeleri Benin ve Orta Afrika Cumhuriyeti takip etti. Türkiye ise 78'inci sırada yer aldı.

TÜRKLERİN MUTLULUK SEVİYESİ 5
Ekonomist John Helliwell, Richard Layard ve Jeffrey Sachs tarafından hazırlanan ankette, kişilerin gelir, eğitim seviyesi, sağlık, sosyal imkanlar ve genel olarak hayatlarından memnun olup olmadıkları ölçüldü. Türk katılımcıların çoğunluğunun mutluluk seviyesini 10 üzerinden 5 olarak değerlendirdiği görüldü.

MUTLUNUN GELİRİ 40 KAT FAZLA
Dünya Mutluluk Raporu'nda ülkelerin refah düzeyi düştükçe mutluluk seviyesinin de azaldığı gözlendi. Listede ilk üç sırayı alan İskandinav ülkelerinde kişi başı yıllık gelir, en mutsuz 3 ülkedeki yıllık gelirden 40 kat daha yüksek.

MUTLU 28 YIL DAHA FAZLA YAŞIYOR
Raporun başka bir ilginç ayrıntısı da ilk 3 ülkedeki ortalama yaşam süresi, listenin sonundaki ülkelerden 28 yıl daha fazla. Araştırmayı yürüten uzmanlar, mutluluğu ölçmede ekonomik büyümenin tek başına belirleyici olmadığına özgürlük, yasalara ve devlete güven gibi konularında önemli bir rol oynadığına dikkat çekti

...
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2012 Salı 15:01:54
Güncelleme :3 Nisan 2012 Salı 15:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zırterenköy IP: 85.100.90.xxx Tarih : 4.04.2012 16:33:09

"DÜNYA MUTLULUK LİGİ"

Patron,

“Dünya Mutluluk Ligi” sıralamasında sizin memleketin 78.sırada çıkmasına nasıl şaşırdığımı anlatamam!..

Hadi bizim memleketin zaten birincilik şansı yoktu…

Çünkü biliyorsun,ben Başkan seçildikten sonra,memleketin son çamaşır mandalı fabrikası batmış,bu batış insanlarda şok yaratmış ve büyük depresyonlara neden olmuştu!..

Medya da bundan beni sorumlu tutmuş,”Çamaşır mandalı fabrikasını bile batırmayı başaran ilk Başkan” diyerek, beni tarihe geçirmişti!..

İşte o günden beri bizim milletin mutsuzluğunu bir türlü gideremedim!..

Ağzımla kuş tutsam yararı yok!..

Ama siz öylemisiniz ya?..

“Dünya Mutluluk ligi”nde birincilik sizin hakkınız!..

Çünkü siz bugüne kadar hiçbir memleketin ele geçiremediği,”Dünyanın en pahalı benzini” konusunda herkese nal toplatarak birinciliği ele geçirmiş bulunuyor ve tarihe geçiyorsunuz!..

Eee,bundan daha mutluluk verici başka ne olabilir ki?..

Üstelik duyduğuma göre de,zenzinden sonra zelektrik ve zoğalgazda da “Dünyanın en pahalısı” ünvanını ele geçirmek için elinizden geleni yapıyormuşsunuz!..

Yüklenin Patron yüklenin,bu birincilikler sizin hakkınız!..

Bunları da ele geçirdikten sonra,inanıyorum ki sizden mutlusu olmaz!..OBAMA

www.zirterenkoy.com