29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

İşte en son hava tahmini

Bir süredir devam eden sağanak yağış ve fırtına bayrama yaklaşırken etkisini yitirmeye başlıyor ancak bayramın ilk gününde orta ve doğu bölgeler yine sağanak yağış almayı sürdürecek.

Uzmanlar özellikle Karadeniz ile Doğu Anadolu'da beklenen aşırı yağışın su baskınları ve sele yol açabileceği uyarısında bulundu.

Bayram öncesi yağışlar ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Bayramın ilk günü de bazı bölgelerde etkili yağış görülecek.

Bayramın ilk gününde Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneyoğu Anadolu yağış alacak bölgeler arasında.

Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz'de ve Doğu Anadolu'da gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde su baskınları ve sel riski var. Bayramın ikinci günü yağışın etki alanı daralacak. Yanlızca Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve Doğu Karadeniz'de yağış bekleniyor.

Yurdun diğer kesimlerinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığı Marmara Bölgesi'nde 22-23, Akdeniz Bölgesi'nde de 25-26 derecelere çıkacak.

Bayramın 3'üncü günü ise yağışlar yurdun tamamından ayrılacak ve güneş kendine gösterecek. Cuma gününden itibaren ise Marmara, Ege, İç Anadolu da yağış tekrar etkili olmaya başlayacak.

 

 

CNNTürk
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 01:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?