19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İşte 'Günün Belediyesi'

'Günün Belediyesi', belediyeceliğe yeni bir boyut getirerek, tarihi değerlere de sahip çıkan İstanbul'un Kartal İlçe Belediyesi oldu.

Belediye, Yakacık'ta adeta kaderine terk edilen tarihi çeşmelere onarmaya başlayarak, önemli bir hizmete kollarını sıvadı.

Biz de bu anlamlı hizmeti nedeniyle Kartal Belediyesi'ni tebrik ediyor, diğer belediyelere örnek olması temennisiyle, kendilerini 'Günün Belediyesi' ilan ediyoruz.

İŞTE HABERİ:

Kartal Belediyesi Yakacık’ta adeta kaderine terk edilen, Osmanlı döneminde inşa edildiği belirtilen tarihi çeşmeleri restore etmeye başladı. Edinilen bilgiye göre ilk neşter Yakacık Emniyet Amirliği altındaki Enis Akayken durağı yakınındaki çeşmeye vuruldu.

Daha sonra Yakacık Tekke bayırındaki acı çeşme, çarşı çeşmesi, Hacı kahya çeşmesi, Yakacık Yetiştirme Yurdu çeşmesi ve Hamam Sokaktaki tarihi çeşmelerin restorasyonlarının başlatılacağı öğrenildi.

Yakacık’taki tarihi çeşmelerden sadece Yurt bahçesi önündeki çeşme ile Hamam Sokaktaki çeşmelerin suyunun akmadığı diğer çeşmelerin ise sularının aktığı bildirildi.
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 11:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?