31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İşte 'su'daki gerçek!

DSİ'nin açıklamalarını gerçekçi bulmayan uzmanlar neler dedi... Gerçekten 2050'ya kadar yetecek suyumuz var mı?

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Haydar Koçaker’in “Türkiye’nin 2050 yılına kadar su sorunu yok” açıklamasını uzmanlar gerçekçi bulmadı. “Bu tür planlar 5 yıllık yapılır, ’42 yıl su sorunu yaşanmaz’ demek inandırıcı değildir” dedi.

Türkiye, küresel ısınma ve yağışların azalmasıyla kurak bir yaz geçirdi. Özellikle büyükşehirlerde yaşanan susuzluk tartışmasının ardından Devlet Su İşleri Genel Müdürü Haydar Koçaker’den “Her şeyin normal gitmesi halinde 2050 yılına kadar su problemi yaşamayacağımızı sistemin ona göre yapılandırıldığını söyleyebiliriz” açıklaması geldi.

Ziraat Mühendisi Ahmet Atalık, “Su sorunu yok demek yerine plan yapılmalı” derken; Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Orhan, “Mevcut projelerin bitmesi çok zor” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 14:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÇAKIR IP: 88.232.178.xxx Tarih : 18.09.2008 10:22:24

Ben size Antalya dan örnek vermek istiyorum düden şelalesi ve kurşunlu şelalesi öte yandan Manavgat şelalesi Mübarek boşu boşuna akıyor işte o sular bu zamana kadar boşa akmış halen akıyor bunlara bir santral yapılsın gidenler bilir o akan sular TÜRKİYE nin tamamına yeter ama tedbir tedbir kardeşim hemde acil bir şekilde yoksa bu gidişle o söylenen tarihleri görmek kime nasip kime kısmet geleceğimiz ve evlatlarımız için bazı yatırımların acil ve ivedi bir şekilde yapılması lazım.Selamlarımla