18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İşte Suriye'deki vahşetin izleri

Hatay'ın Yayladağı sınırına yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan ve muhaliflerin kontrolündeki Suriye’nin Lazkiye kenti Bayır-Bucak bölgesinde okuldan dönüştürülen sahra hastanesinin sorumlularından Dr. Halil Ağa, “Rejim insan etini eriten silahlar kullanıyor” dedi.

Ağa, hastanede ambulanslarının bulunmadığını, yaralıları taşıma işlemini minibüslerin yaptığını belirterek, şöyle devam etti:

“Ambulans, yakıt yok. Yakınımızda başka hastane de yok. Ayrıca yaralılar getirilirken uçakla veya füzelerle vurulma ihtimali var. Bu nedenle yaralılar hastaneye ulaşıncaya kadar çok kan kaybı olabiliyor. Bazen hastaneye ulaşmadan ölüyor. Kısacası çoğu hastamız anında müdahale olmadığından zaman kaybından hayatını kaybediyor. Hem doktorlarımız, hem de hastanemiz çoğu ağır olan yaralılara müdahale için yetersiz. Rejim insan etini eriten silahlar kullanıyor, çoğu basit yaralılar ise Türkiye’ye ulaştırılamadan kan kaybından yolda hayatını kaybediyor. Çoğu zaman müdahale geciktiğinden yaralının elini ya da bacağını kesmek zorunda kalıyoruz.”  diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2012 Salı 10:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?