18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İşte toplanan yardımların hali

Van'da meydana gelen deprem felaketi sonrasında Diyarbakır ve çevresinde depremzedelere yardım için toplanan 2 kamyon kıyafet çöpe atıldı.

Üzerinde Bağlar Belediyesi yazılı poşetleri kimin attığı araştırılırken, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya, "Biz ahmak mıyız topladığımız kıyafetleri rastgele atalım. Belediyeye karşı art niyetli kişiler tarafından bu çirkin eylemin yapıldığını düşünüyoruz. Olayla ilgili inceleme başlattık" dedi.

Van'da 7 ay önce meydana gelen 7.2 ve sonrasında yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yurt genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da belediyeler tarafından depremzedelere yardım için kampanya düzenlendi. Kent genelinde evlere gidilerek toplanan yardımlar depolarda biriktirilmiş, ihtiyaca göre yapılan ayrıştırmanın ardından ise bir bölümü Van'a gönderilmişti. Kampanya çerçevesinde toplandığı belirtilen yaklaşık iki kamyon kıyafet, önceki gece Bağlar ilçesinde boş bir araziye atıldı. Üzerlerinde Bağlar Belediyesi yazılı poşetler içerisindeki giysilerin atılması, vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşların şikayeti üzerine belediye, kıyafetleri iş makineleri ile toplayıp imha için çöplüğe attı.

"AHMAK MIYIZ?"

Çevredeki vatandaşlar, "Kıyafetler belediyeye ait araçlarla gece atıldı" iddiasında bulunurken, iddiaların asılsız olduğunu belirten Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya, "Biz ahmak mıyız topladığımız kıyafetleri rastgele atalım? Atmak niyetimiz olsaydı depolarımızda 30 kamyon giysi bulunuyor. Onları gizlice çöp arıtma merkezinde imha ederdik. Belediyeye karşı art niyetli kişiler tarafından bu çirkin eylemin yapıldığını düşünüyoruz. Olayla ilgili inceleme başlattık" dedi.

Deprem bölgesine bu güne kadar 41 kamyon malzeme gönderdiklerini söyleyen Kaya, "Depremzedeler için başlattığımız yardım kampanyalarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yardımların toplatılması için birçok vatandaş ve kuruma üzerinde belediye logomuzun bulunduğu çöp torbalarını dağıttık. Toplatılan yardımların büyük bölümünü ihtiyaç sahiplerine gönderdik. Van kriz merkezi 'Giysi ihtiyacımız yok' deyince kıyafetleri depolarımızda muhafaza ediyoruz. İhtiyaç olması halinde peyderpey göndereceğiz" şeklinde konuştu.

AHT
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2012 Salı 13:48:27
Güncelleme :16 Mayıs 2012 Çarşamba 14:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hamdi IP: 85.105.218.xxx Tarih : 16.05.2012 12:18:12

Selamun aleyküm  Baştan beri yazıp çiziliyor ama bu Millet anlamıyor . Ülkemizin diğer illerinde de deprem oldu gelen yardımlardan dolayı teşekkürü ve duvayı kendilerine borç bildiler helel hoş olsun. Bu doğu ve güney doğu  insanın ın nankörlüğü ele alınır gibi değil.Milletin gönderdiği yardımların heder olması ve pkk ya gitmesi bunu gösteriyor .Van depreminde Millet elinden geleni yaptı  hem kurtarma ekipleri hem yardımlarlan Millet yarıştı bir teşekkür mü ettiler. Devlet ne güzel  okullara süt yardımı yaptı  gelecek nesiller hem boylu postlu hem akıllı olsun diye hemen  devlet çocuklarımızı zehirliyor denildi...