17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İşte Türk Büyükelçiliği'ne saldıran intihar komandosu

Irak'taki direniş gruplarından Ensar-i Sünnet Örgütü'nün geçtiğimiz yıl Kasım ayında İspanyol askerlerine yaptıkları saldırının görüntülerinin yer aldığı kasette, saldırı öncesi roketatar ve silahlarla poz veren militanlardan birinin, Bağdat'taki Türkiye Büyükelçiliği'ne saldıran intihar komandosu olduğu belirlendi
ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin Irak'ı işgal etmesinin ardından ortaya çıkan yeni direniş örgütlerinden Ensar-i Sünnet militanlarının İspanyol istihbarat ekiplerine yaptığı saldırının saniye saniye görüntüleri, İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından ele geçirildi.
Saldırıdan önce ellerinde uzun namlulu silahlar, RPG roketatar ve 'Hattab 2' füzeleriyle kameralara poz veren militanların, daha sonra düzenledikleri saldırıyı amatör kamerayla kaydettikleri belirlendi. Kasette yer alan çekimlere göre, "Allah cihadımızı mübarek kılsın" diyen militanlar, İspanyol askerlerini taşıyan aracın geçişi sırasında yere yerleştirilen bombayı patlatıyor. Militanlar öldürdükleri İspanyol görevlilerin kimliklerini de amatör kamerayla çekmeyi ihmal etmiyor. İspanyol Louis İgnacia, Martinez Gonzales, Luis Zanzan ve İngiliz Richard F. Flynn'in kimliklerini kayda alan militanların şu ana kadar Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin yanı sıra, ABD, İngiliz, Kanada ve İspanyol askerlerine düzenlenen saldırıları üstlendikleri biliniyor.
Kamera kayıtlarında Musul'da ABD askerlerine saldıran Paro isimli Iraklı, Erbil'de CIA karargahı olduğu iddia edilen binaya saldıran Ebu Battal El Arabi ve Bağdat'taki Türk Büyükelçiliği'ne saldıran Abdullah El Doseri isimli intihar komandolarının da görüntüleri bulunuyor. Yeminleri sırasında "Allah'a ibadet edenlere yemin ederiz" şeklinde konuşan intihar komandoları, "Biz bu yolda öleceğiz" diyerek sözlerine son veriyor.
BAĞDAT - İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2004 Çarşamba 19:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?