18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İşte utandıran başkomiser

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca yönetilen operasyonda Almanya’nın Mönchengladbach kentinde bir Türk uyuşturucu şebekesi yakalandı. 13 Ocak’tan beri yürütülen ve halen devam eden operasyonda Diyarbakır Alişan Eroğlu Polis Karakolu Amiri Başkomiser İsa Taşpınar, 8,5 kilogram eroinle suçüstü ele geçirildi. Taşpınar’ın İstanbul’da dört lüks dairesi olduğu da ortaya çıktı.

Ajansların dün geçtiği haberin ayrıntılarını Hürriyet gazetesinden aktarıyoruz:

İsa Taşpınar, 1968 Denizli doğumlu. 1991’de Polis Akademisi’nden mezun olduktan sonra 12 yıl İstanbul’da çalıştı. Çok sayıda ceza ve soruşturma geçirdi. Sık sık görev yeri değiştirildi. ‘Güven telkin etmediği için’ adli aktif görev yerine, polislikte pek tercih edilmeyen idari görevler verildi. Taşpınar, usulsuz tescil kayıt belgesi düzenlemekten 50 ay terfi durdurma cezası aldı. Rüşvetten de hakkında 12 soruşturma açıldı.

En son İstanbul Bölge Trafik’te çalışırken büroda olması gereken çok sayıda belge ve dosya evinde bulundu. ‘İş takibi yapıp kişisel çıkar sağlıyor’ şüphesiyle Diyarbakır’a tayin edildi.

Taşpınar, 2003 Temmuzu’ndan itibaren Diyarbakır’da çalışıyor görünse de fiili olarak hiçbir zaman bulunmadı. Eşi ve çocukları İstanbul’da kaldı. İsa Taşpınar, 330 gün rapor, 100 gün izin kullandı. Yeşil pasaport taşıyan Başkomiser Taşpınar, iki ay önce de 6 ay ücretsiz izne ayrılarak yurtdışına gitti.

DÖRT LÜKS DAİRE

İstanbul Emniyeti, İsa Taşpınar’ın Beylikdüzü’ndeki kendine ait evine 18 Ocak’ta bir baskın düzenledi. Kapısı kırılarak girilen dairedeki lüks polis memurlarını şaşırttı. Organize ve Kaçakçılıkla Mücadele Müdürlüğü’nün yaptığı araştırmada, Taşpınar’a ait İkitelli, Büyükçekmece, Bahçelievler’de de üç daire daha ortaya çıktı. Evlerin tümünün ‘Aslanyurt Sitesi’ adında olması dikkat çekti.

HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2005 Cumartesi 11:40:23
Güncelleme :29 Ocak 2005 Cumartesi 11:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?