18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İstifadan sonra ilk kez TBMM'de

BAYKAL TBMM'DE SORULARI YANITLADI

CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 340 bin dolara tekne satın aldığına dair haberleri yalanlayarak, "Benim hayatımda hiçbir zaman böyle bir tekneye ayıracağım 340 bin dolarım olmadı. Böyle bir parayı vermem mümkün değildir, böyle bir imkanım, hevesim, niyetim yoktur. Böyle bir girişim hiç yapılmamıştır. 'Falan kişi aracılığıyla' deniliyor, o kişiyi tanımıyorum. Bunlar deli saçması, abuk sabuk laflar" dedi.

İstifasının ardından ilk kez Meclis'e gelen Baykal, kendisine yoğun ilgi gösteren gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bu güzel karşılama için gazetecilere teşekkür ettiğini belirten Baykal, "Olağanüstü bir ilgi gösterdiğinizi görüyorum, hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Ben de Meclisi, sizleri özlemişim. İnşallah bundan sonra daha sık beraber oluruz" dedi.

Baykal, 340 bin dolara Göcek'te bir yat satın aldığına dair haberin hatırlatılması üzerine, bu haberi öğrendiğinde çok şaşırdıklarını söyledi. Hayallerinde dahi böyle bir projenin, 'Bir yatım, teknem olsa' duygusunun, umudunun yaşamadığını belirten Baykal, hem kendisinin hem ailesinin böyle bir özentisinin olmadığını söyledi. Baykal, "Tam tersine, Olcay böyle bir tekne gezisinden dahi zevk almaz" dedi. Haberi gördüğünde de çok yadırgadığını belirten Baykal, "Bir olay bu kadar temelsiz, esastan yoksun, bu kadar boşlukta nasıl yapılabilir, anlayamadık... Bu konuda, bir yerde bir sohbet olur, o sohbetten niyet çıkar, o niyetle ilgili bir haber üretilir, böyle bir şey de yok. Ağzımıza almamışız, konuşmamışız, içimizden geçirmemişiz, aklımızda, hayalimizde yok. Böyle bir mesele kesinlikle yok, çılgınca bir iş" diye konuştu.

Söz konusu gazetenin Genel Yayın Yönetmenini aradığını belirten Baykal, bu görüşme hakkında da bilgi verdi. Baykal, bu kadar çılgınca bir haberin, kendiliğinden düzeltileceğini umduğunu, uyardıktan sonra bunun çok doğal olarak yapılacağını beklediğini, ancak bugün gazeteyi gördüğünde ise tam bir hayal kırıklığına uğradığını vurguladı.

Ne kendisinin, ne ailesinin ne yakınlarının herhangi birisinin, dünyanın herhangi bir limanında yatı, tekneyi, satın alması ya da ilgi gösterdiğine dair, hiç kimsenin haber yapamayacağını vurgulayan Baykal, "Haberde, bir kişiyle nakit olarak parayı ödediğim yazılıyor. Benim hayatımda hiçbir zaman böyle bir tekneye ayıracağım 340 bin dolarım olmadı. Böyle bir parayı vermem mümkün değildir, böyle bir imkanım, hevesim, niyetim yoktur. Böyle bir girişim hiç yapılmamıştır. 'Falan kişi aracılığıyla' deniliyor, o kişiyi tanımıyorum. Bunlar deli saçması, abuk sabuk laflar. Hiçbir gerçeği yoktur. Böyle bir haberi, şu ya da bu nedenle yazan gazetenin yapması gereken tek iş yanlış haber yazdığının ortaya çıktığını görerek, kayıtsız, şartsız özür dilemek olmalıdır. Yat sahibi olmak herkesin hakkıdır. Yat sahibi olanlara büyük saygım vardır, herkes helal kazancını istediği gibi değerlendirir. Böyle yapanları da memnuniyetle karşılarım. Türkiye'nin denize açılmasında yarar var. Hukuk süreci çerçevesi içinde, gereken girişimleri, konunun tekzip edilmesine, hukuki olanakların kullanılmasına yönelik girişimleri, avukatlar yapacaklardır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 16:56:02
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 17:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?