23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İsviçre Parlementosu'na Azerbaycan'dan Ermeni notası!

İsviçre Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımını kabul etmesi, Azerbaycan Parlamentosu’nda itirazla karşılandı. Azerbaycan Parlamentosu, İsviçre Parlamentosu’na itiraz notası gönderdi.

Konu ile ilgili bir konuşma yapan milletekili Gülçöhre Memmedova, "Milli Meclis yalnız mektup hazırlamakla yetinmemelidir. Biz çok yönlü çalışmalar yapmalıyız. Yapmalıyız ki, başka ülkelerin parlamentoları Ermenilerin yalanlarına uymasınlar" dedi.

Ermenilerin 1915 yılında gerçekleşmiş olayları gündeme getirerek sözde "soykırım" meselesini dünyaya tanıtmak istediğini ifade eden bayan Milletvekili, "Türkiye ve Azerbaycan cumhuriyetlerine siyah damga vurmak niyetindeler. Tarihi kitaplarımızı yaymalıyız, parlamentolar arası dostluk grupları yoğun çalışmalara girmeli, çeşitli ülkelerin parlamenterleri ile ilişkilerimizi genişletip, onlara gerçeği anlatmalıyız. Ermenistan’ın Karabağ’ı işgal etmesini delillerle göstermeliyiz" diye konuştu.

Azerbaycan Meclis Başkanı Murtuz Aleskerov da "Karabağ olaylarını her bir uluslararası toplantıda gündeme getirerek, Ermenilerin Azerbaycan’da gerçekleştirdiklerini dünyaya tanıtmalıyız. Ermeniler yalan soykırımlarını tanıtmak için tüm imkanlarını kullanarak, tek plan üzere iş yapıyorlar. Bunun için de parlamentomuz tarafından hazırlanmış beyanatı İsviçre Parlamentosu dışında tüm uluslararası teşkilatlara göndermeliyiz" dedi.

BAKÜ-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2003 Çarşamba 12:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?