18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İsyan değil tatbikatmış!

Hakkari'nin Berçelan Mahallesi'Nde bulunan Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yapılan yangın tatbikatı bazı haber ajanslarında heyecana yol açtı.

Öğle sonrası ajaslara düşen haberde şu ifadeler yer aldı "Hakkari cezaevinde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevkedildi"

HALK YANGINI 'İSYAN' SANDI

Gerçeği aratmayan tatbikatın şehirde isyan olarak algılanması yüzünden çok sayıda tutuklu yakını soluğu cezaevinde alınca kısa süreli gerginlik yaşandı. Siyasi ve adi suçlardan kaldığı Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki yangın tatbikatı bugün saat 15.00 sıralarında yapıldı.

Yapılan yangın ihbari üzerine de kent merkezine 1 kilometre uzaklıkta bulunan cezaevine, 3 itfaiye aracı ile 5 ambulans sevk edildi. İtfaiye ve ambulansların cezaevine doğru gitmesi, bu durumun da şehir merkezinde isyan olarak algılanması üzerine çok sayıda tutuklu yakını soluğu cezaevi önünde aldı. İsyan olduğunun düşünülmesi üzerine de cezaevi önünde toplanan kalabalık kısa süreli gerginliğe neden oldu.

TOPLANAN KALABALIK İKNA OLMADI

Askerlerin 'Tatbikattır' demelerine rağmen kalabalık ikna olmayınca Hakkari Barosu avukatlarından Kemal Şimşek devreye girdi. Avukat Şimşek'in de "Yangın tatbikatı yapılmış. Her hangi bir olumsuzluk yok. Evlerinize gidebilirsiniz" demesi üzerine kalabalık dağıldı.Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya da konuyla ilgili daha sonra açıklama yapacaklarını belirtirken, zaman zaman buna benzer tatbikatlar yaptıklarını, bu kez bu tatbikatın farklı şekilde algılandığını, her hangi bir sorunun olmadığını söyledi.

HABER AJANSLARI BALIKLAMA ATLADI

Cezaevindeki tatbikatın gerçek gibi algılanmasından kaynaklanan gerginlikten haber ajansları da nasibini aldı. Ajanslar bültenlerinde "Hakkari'de yangın çıktı" haberi verirken bazı gazetelerin internet siteleri de gelişmeyi son dakika haberi olarak okurlarına sundu.

Habertürk
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2012 Cuma 15:33:18
Güncelleme :29 Haziran 2012 Cuma 17:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?