17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İtalya'da bir Türk gemisinde 8 bin silah ele geçirildi

İtalya'nın Gioia Tauro limanında, Türk bandıralı bir gemide, 6 milyon euro değerinde, 8 bin adet Kalaşnikof marka silah ele geçirildi.

İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesindeki Gioia Tauro limanında, İtalyan mali polisinin yaptığı arama sırasında, ''Adnan Bayraktar'' adlı Türk bandıralı gemide, 8 bin adet Kalaşnikof marka silah bulunduğu bildirildi.

İtalya'daki Gümrük Kaçakçılığını Denetleme Birimi tarafından yapılan ilk tahminlere göre, silahların toplam değerinin 6 milyon Euro olduğu kaydedildi.

Romanya'nın Köstence limanından hareket eden gemideki silah bulunan üç konteynırın üzerinde adres olarak, ABD'nin Georgia eyaletinde bulunan bir Amerikan şirketinin adının yazılı olduğu öğrenildi.

Palmi Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Savcılık makamları, olaya karıştıklarından kuşkulanılan gerçek ve tüzel kişiler hakkındaki bilgileri gizli tutuyor.

İtalya ulusal haber ajansı ANSA, Türk bandıralı gemide bulunan silahların dökümünü 8 bin adet kalaşnikof marka silah ve 11 adet ağır makineli olarak vermişti.

İtalya'nın en önemli özel haber ajanslarından ADNKRONOS ise gemide toplam 8.000 adet kalaşnikov marka silah ele geçirildiğini duyurdu.

SİLAHLARIN OTOMATİK ATIŞ ÖZELLİĞİ

Haberde, organizatörlerin silahlar üzerinde küçük modifikasyonlar yapmaya özen gösterdikleri de belirtildi. Silahların otomatik atış özelliğinin iptal edilmiş olmasının, uluslararası silah taşımacılığı normlarını ihlal etmemeye özen gösterme kaygısından kaynaklanmış olabileceği ileri sürüldü. Bu sayede silahların 'savaş silahı' olmaktan çıkarılarak, 'normal silah' haline getirilmeye çalışıldığı kaydedildi.

Ancak silahların otomatik atış özelliğini, küçük bir işlem sonrasında yeniden kazanabilecek durumda olduğu da bildirildi.

ANADOLU AJANSI
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2004 Salı 17:10:01
Güncelleme :20 Nisan 2004 Salı 18:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?