20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İtalya'da gençlerin 4'te 1'i ırkçı

İtalya'da yapılan bir araştırma, ülkede yaşayan gençler arasında ırkçılığın endişe verici düzeylerde olduğunu ortaya çıkardı.
İtalyan II. Messagero gazetesinde yer alan bir haberde, Roma'da bulunan La Spienza Üniversitesi'nin yaptığı araştırma sonucuna göre, 14 ila 18 yaşları arasındaki 4 İtalyan gencinden 1'inin farklı kültürlere karşı ırkçılığa varan bir davranış içerisinde olduğu yer aldı.
La Spienza Üniversitesi'nin Roma'nın farklı kesimlerinde 2 bin 200 gence 50 soru yönelterek gerçekleştirdiği araştırma; İtalyanların yüzde 40'ının çingeneleri, yüzde 17'sinin Müslüman ve Yahudileri, yüzde 18'inin Arapları, yüzde 15'inin Asyalıları, yüzde 13'ünün de Afrikalıları ülkede istemediğini ortaya çıkardı.
Araştırma konusunda II Messagero gazetesine açıklamalarda bulunan bir Roma Yahudi cemaati temsilcisi, "Roma'da yaşayan azınlıklarla ilgili endişemizin ne kadar yerinde olduğu, bu araştırma ile doğrulanmış oldu. Politikacıların gittikçe güçlenen yabancı düşmanlığına karşı harekete geçmesi gerekiyor" dedi.
ELVAN UYSAL - ROMA (İHA)
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2004 Çarşamba 14:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?