20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

İtalya'da Müslüman işçilere 'namaz molası'

İtalya'da "namaz molası" ilk kez bir iş sözleşmesine eklendi. İtalya İşçi Sendikaları Federasyonu bünyesindeki İtalya Taşımacılık Federasyonu adlı sendikal kuruluş, Milano'daki Linate Havalimanı'nda taşımacılık hizmeti veren Essevi firmasıyla imzalanan sözleşmeye, Müslüman işçilere namaz molası tanınmasını dahil etti.

Katolik eğilimleriyle tanınan kuruluşun yaptığı sözleşmeye göre Müslüman işçiler, mesai saatlerinde her 6 saatta bir 30 dakika veya her 4 saatte bir 15 dakika namaz molası alma hakkına sahip olacaklar.

Sözleşmede, Essevi firmasında çalışan 160 işçinin, Müslüman ülkelerden geldiğine dikkat çekildi.

İtalya Taşımacılık Federasyonu'nun Lombardia bölge başkanı Dario Balotta, ibadeti temel insan haklarından biri olarak gördüklerini belirterek, İtalya'da bu konuda bir ilki hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Bunun, İtalya'da İslam karşıtı söylemleri dindirmeye olumlu katkıda bulunmasını da diliyoruz. Tüm Müslümanları potansiyel terörist gibi algılamaktan vazgeçilmeli" dedi.

İtalya İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Giorgio Santini ise iş sözleşmelerinin genelde çalışanların siyasi veya dini görüşlerinden bağımsız olduğunu belirterek, "Essevi firmasıyla yapılan sözleşme, oradaki özel bir durumdan kaynaklanmış olmalı" diye konuştu.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 30 Mart 2004 Salı 22:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?