19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İtalya'da şiddetli deprem

İtalya'da şiddetli deprem

Abruzzo bölgesinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 13 kişi hayatını kaybetti.

İtalya'nın Abruzzo bölgesinde aletsel büyüklüğü 5.8 olarak ölçülen bir deprem meydana geldi. Depremin ardından birçok binanın yıkıldığı belirtilirken, ölü sayısının 13'e yükseldiği ifade ediliyor.

İtalya'nın Abruzzo bölgesinde saat 03.32'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından alarm durumuna geçen acil servis ekipleri, enkaz altında kalan kişilere ulaşmaya çalışıyor. Ülkenin tarihi merkezlerinden biri olan L'Aquila'da yıkılan binaların arısında bir öğrenci yurdunun da bulunduğu belirtilirken, yerel basın ölü sayısının 13'e yükseldiğini duyurdu. Depreme uykuda yakalanan İtalyanlar panik halinde sokaklara fırlarken, çok sayıda yaralının bulunduğunu ve çevre hastanelere
yönlendirildiğini kaydedildi.

Yerkabuğunun 5 kilometre derinliğinde oluşan deprem başkent Roma da dahil olmak üzere çevre kentlerde de hissedildi. L'Aquila'da bir kilisenin çan kulesi yıkılırken, merkezde bulunan katedralde de hasar oluştuğu gözlendi. Enerji nakil hatları ve telefon şebekelerinde meydana gelen arızalar sebebiyle bazı bölgelere bu hizmetlerin verilemediğini bildiren yetkililer, L'Aquila ile Roma arasındaki otobanın da zarar görmesi nedeniyle ulaşıma kapatıldığını açıkladı.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, vatandaşlara sakin olmaları ve deprem sığınaklarında kalarak, araç kullanmamaları çağrısında bulundu. Depremin ardından artçı sarsıntıların sürdüğü belirtiliyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 08:30:45
Güncelleme :6 Nisan 2009 Pazartesi 08:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?