30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İtalyan gazetesine 'yürekli' demeç!

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, İtalyan Gazetesi La Gazetta dello Sport Gazetesi'ne verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

İtalya'da yayın yapan La Gazetta dello Sport'un sorularını cevaplayan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Euro 2008'e sayılı günler kala milli takım ve rakiplerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, turnuva sonrası geleceğine ilişkin de çarpıcı konuştu. Kendisini İspanyol ekibi Valencia'nın istediğini belirten Terim, gönlünün ise İtalya'da bir takım çalıştırmaktan yana olduğunu ifade etti.

Fatih Terim, futbol felsefesinin daima hücum oynamaktan geçtiğini ifade ettiği açıklamasında, "Korkuyu rakiplerime bırakıyorum. İşte benim sloganım bu" şeklinde konuştu. Türkiye'nin 7 Haziran'da ilk sınavında karşılaştığı Portekiz maçına yoğun bir tempoda hazırlıklandıklarını söyleyen Terim, Portekiz'in yıldız futbolcusu Crisrtiano Ronaldo'nun Euro 2008'in en değerli oyuncusu olabileceğini söyledi. Terim, buna karşın İtalya Ligi'nde AC Milan forması giyen Brezilyalı yıldız Kaka'yı ise Ronaldo'dan daha çok beğendiğini itiraf etti.

Terim, iki yıl önce Dünya Kupası Elemeleri play-off maçlarında İsviçre'yle yaşanan tatsız olaylara da değindiği açıklamasında, bu olayları unuttuklarını ve İsviçre'yle Euro 2008 Finalleri A Grubu'nda yapılacak karşılaşmanın bir savaş değil sportmence bir müsabaka olacağını ifade etti.

Milli Takım Teknik Direktörü Terim, Türkiye'nin 2002 Dünya Kupası Finalleri'nden sonra yeni bir kimlikle güçlü rakiplerinin karşısına çıkacağını da vurgularken, Fenerbahçe'ye transfer olan milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun da takımın beyni olacağını ve herkesin bu şampiyonada Emre'nin nasıl oynadığını göreceğini söyledi.
Hamit Altıntop transferinde İtalyan ekiplerinin geç kaldıklarını iddia eden Terim, İtalyan ekiplerine Galatasaray'ın tecrübeli savunma oyuncusu Servet Çetin'i önerdiğini belirtti.

Euro 2008'de, son şampiyon Yunanistan'ın aynı başarıyı yakalayamayacağını da iddia eden Terim, son dünya şampiyonu İtalya ve Almanya'nın finale en yakın takım olduklarını, Fransa'nın da bunları takip edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

...
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 14:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?