18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İtalyan hükümeti: Göçmenleri kırbaçlayıp, kısırlaştıralım

Bir haftadır öne çıkartılan göçmenlerin oluşturduğu adi suçlara hükümetten ırkçı açıklama: “Bazılarını kırbaçlamak hatta kısırlaştırmak lazım”

Önce Lombardia eyaletinde bir bar işletmecisinin öldürülmesi ile başlayan ırkçı akım şimdi de Bologna ve gene Milano’da meydana gelen tecavüz olayları ile hız buldu. İki gün içinde olan basit tecavüz olaylarını yaklaşık tüm yazılı ve görsel basın ön plana çıkardı.

İki gün önce Bologna’da iki 19 yaş altı Faslı göçmenin bir parkta erkek arkadaşının gözü önünde 15 yaşındaki bir kıza tecavüz etmesi olayı gerçekleşti. Ardından dün(salı) Milano’da il sınırına yakın bir Rumen göçmen kampının yanına park etmiş arabada bulunan bir çifti soyan göçmenler 19 yaşındaki kıza erkek arkadaşı önünde tecavüz ettiler.

Olayların ardından yakalanan 2 Faslı ve 3 Rumen göçmenin gerekli adli işlemlerinin yapımı için yargı yoluna gidildi. Ancak dün ani bir karar ile basın karşısına çıkan bazı ayrılımcı Lega Nord(Kuzey Ligi) Partisi milletvekilleri ve bakanları ortak bir öneri ile yakalanan adi suç işlemiş göçmenlere “kırbaç vurumu hatta cinsel kısırlaştırma uygulanmas”ını öngördüler.

Açıklamalarına devam ederken her cümlelerinde ırkçı önerilerde bulunan parti mensupları göçmenlik “sorununu” halledebilecek tek hükümetin kendilerinin tek parti hükümeti olacağını belirttiler.

Açıklama ardından fikri alınan Democratici di Sinistra(solun demokratları) parti başkanı Fassino şöyle konuştu:

“Kesinlikle ciddiye alınmaması gereken, ırkçı ve dolayısıyla partilerinin çizgisinde olan bir açıklama. Mevcut suçların artışı mevcut göçmenlik yasasının göçmenleri yasa dışı hale dönüştürmeye zorladığından dolayıdır. Birkaç zenginin elinde olan yazılı ve görsel basın ise halkı yanlış bilinçlendirmek için hızla çaba sarf etmektedir."

Murat Çınar-Kenthaber/Milano
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 14:27:24
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 15:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?