23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İtalyan rehinenin konvoyuna ABD saldırısı

Irak’ta bugün serbest bırakılan İtalyan gazeteciyi havaalanına götüren konvoy bir kontrol noktasında Amerikan güçlerinin bir saldırısına uğradı.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, saldırıda İtalyan gizli servisine bağlı bir görevlinin öldüğünü, gazeteci Giuliana Sgrena’nın da yaralandığını söyledi.

Bilgi almak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin Roma’daki büyükelçisini de görüşmeye çağırdığını belirten, Berlusconi, ’’birilerinin olayla ilgili sorumluluğu alması gerektiğini’’ vurguladı.

Saldırının ardından yaralanan gazeteci, Bağdat’ta bir hastanede tedavi altına alındı.

İstihbarat görevlisi Nicola Calipari ise, gazetecinin serbest bırakılması çalışmalarına katılmıştı.

Sgrena 4 Şubat’ta kaçırılmıştı.

İslami Cihad Örgütü, adlı bir grup, gazetecinin kaçırılmasını üstlenmiş ve serbest bırakılması karşılığında İtalyan askerlerin Irak’tan çekilmesini istemişti.

Amerikan güçlerinin saldırısında bir istihbarat ajanının da yaralandığı, diğerinin ise olaydan yara almadan kurtulduğu bildirildi.

Sgrena Irak’ta kaçırılan sekizinci İtalyan oldu.

Kızılhaç’ta görevli Enzo Baldini adlı bir İtalyan geçen ağustosta kaçırılmış ve kendini İslam Ordusu olarak ytanımlayan bir örgüt tarafından öldürülmüştü.

Nisan ayında da dört İtalyan kaçırılmış, sivil bir güvenlik görevlisi olan Fabrizio Quattrocchi, kendisini kaçıranlar tarafından öldürülmüş, diğer üç kişi de serbest bırakılmıştı.


BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 23:48:05
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 23:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?