19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

İthal fuhuşa diplomatik çözüm önerisi


Dışişleri Bakanı Abdullah Gül`e yurttaşlardan iş, burs, öğrenci affı gibi isteklerin yanında ilginç şikayetler de geliyor.

Bakan Gül`ün internet sitesindeki ziyaretçi defterine mesaj yazan kadın öğretmen, bir Rus kadın yüzünden ``yuvasının yıkıldığını`` bildirerek, Gül`den, aralıkta Türkiye`ye gelmesi beklenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`le, iki ülke arasında insan kaçakçılığı ve fuhuş sevkiyatının durdurulmasına yönelik bir uluslararası anlaşma yapılması konusunun da görüşülmesini istedi.

Gül`ün, ``www.abdullahgul.gen.tr`` adresine gönderilen söz konusu mesajda, 32 yaşında ve öğretmen olduğunu bildiren Mualla Üstüner adlı yurttaş, yuvasının bir Rus kadın yüzünden yıkıldığını ifade etti.

Sitenin ziyaretçi defteri bölümünde yer alan mesaj aynen şöyle:

``Merhabalar Bakanım. 32 yaşında öğretmenim. 2 tane çocuğum var. Ancak yuvam bir Nataşa yüzünden yıkıldı. Bunu size yazmamın sebebi hükümetteki saygınlığınız ve Dışişleri Bakanlığınız. Dolayısıyla aralık ayında gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Putin`le insan kaçakçılığı ve fuhuş sevkiyatının durdurulması konusunda bir yasa çıkarmanız. Binlerce yuva yıkıldı. Sizin de aileniz var. AB ülkeleri Nataşalar için özel yasalar çıkardı. Böyle bir girişim AB tarafından da kabul görecektir.``


ANKARA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 12:11:08
Güncelleme :1 Kasım 2004 Pazartesi 12:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?