18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İzmir ve Şişli CHP'nin Eskişehir DSP'nin

AKP Samsun'da seçim öncesinde ANAP'tan transfer ettiği Yusuf Ziya Yılmaz ile ipi g"ğüsleyen parti oldu. Adana'da DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın bizzat seçtiği eski Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş ile yarışan AKP, seçim "ncesinde ANAP'tan transfer edip saflarına kattığı Aytaç Durak ile atağa geçerek yarışı büyük farkla "nde bitirdi.
Adana'da iki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Durak, bu koltuğa ilk oturduğunda DYP'den seçilmiş, ikinci başkanlığı döneminde ANAP'a transfer olmuştu. Durak bu koltuğa üçüncü kez oturabilmek için seçim "ncesinde AKP saflarına katıldı.
AKP, Aydın'da da ANAP'tan transfer ettiği İlhan Ortekin ile seçim kazanırken, Ortekin de bu transfer sayesinde koltuğunu korumuş oldu.
DSP'den transfer yoluna giden CHP İzmir'de Ahmet Piriştina, İstanbul'un Şişli ilçesinde ise Mustafa Sarıgül ile rakiplerini ezip sonuca ulaştı.

Doğan yıkıldı


Gaziantep'de 1989'de SHP'den, 1994 ve 1999'da CHP'den aday olarak Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve Gaziantep Spor Kulübü'nün de başkanlığını yürüten Celal Doğan, bu kez AKP adayı karşısında ağır bir yenilgi aldı. Bu koltuğa kendisini iki d"nem taşıyan CHP'deki parti üyeliğini Genel Başkan Deniz Baykal'a tepki olarak askıya alan Doğan, seçim "ncesinde bu kez tepkisini askıya alarak CHP'den aday olmuştu. Ancak Doğan'ın adı CHP'ye seçim kazandırmaya yetmedi.
Muş'ta AKP adayı olarak belediye başkanı seçilen Necmettin Dede, eski milletvekili olduğu DYP'den transfer olmuştu.
KENTHABER
Yayın Tarihi : 28 Mart 2004 Pazar 21:58:01
Güncelleme :28 Mart 2004 Pazar 22:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?