16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

İzmir'de büyük operasyon!

İzmir'de, PKK adına eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 40 kişi, polisin takibi sonucu gözaltına alındı.

İzmir polisi sınır ötesi operasyonların başlamasının ardından örgüt üyelerinin molotoflu ve bombalı saldırı hazırlığı içinde bulunduğu ihbarını değerlendirerek operasyon başlattı.

Yapılan çalışmalar sonucu Çiğli, Yamanlar, Eskiizmir, Kadifekale ve Buca ilçelerinde operasyon yapıldı.

Operasyonlarda iki gün içerisinde 32 eve baskın düzenlendi.

PKK örgütü üyesi olduğu iddia edilen ve yardım ve yataklık yapan 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramada çok miktarda molotof kokteyli, örgütsel dökümanlar ele geçirildi. Polis, şahısların sınır ötesi operasyonları protesto için otobüslere ve bazı kamu kurum ve kuruluşlara molotoflu saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu bildirdi.

Gözaltı sayısının artacağını belirten emniyet yetkilileri şahısların Cuma günü adliyeye sevk edileceğini açıkladı. 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 12:31:31
Güncelleme :25 Aralık 2007 Salı 18:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bayram özkahraman IP: 88.236.19.xxx Tarih : 25.12.2007 19:43:47

BUNLARIN YAPTIKLARIDA AYIP YAAAA SİZ NEYİ PAYLAŞAMIYOR SUNUZ VATAN DERSEN VATAN ÖZGÜRLÜK DERSEN ÖZGÜRLÜK HUKUK DERSEN HUKUK HAK DERSEN HAK SİZ NEYİ PAYLAŞAMIYORSUNUZDA BİR BİRİNİZİ ÖLDÜRMEKTEN ZEVK ALIYORSUNUZ AYIP BİR DE BİZİM TOPRAKLARDA YAŞIYORLAR BİR DE UTANMADAN BİZİM DAHA YENİ ÇİÇEKLER AÇMIŞ ANA KUCAĞINDAN İLK DEFA BUKADAR UZUN SÜRÜ AYRI KALAN ASKERİMİZE KAHPECE KURŞUN SIKANLARA YARDIM EDİYORSUNUZ BU TOPRAKLARDA YAŞAMAK İSTİYORSANIZ DEVLETİN KURDUĞU YASALARA GÖRE HAREKET EDECEKSİNZ YA DA DEFOLUP GİDECEKSİNİZ BİZİM KURALLAR GAUYET AÇIK VE ORTADA İSTER BİZİM KURALLARA GÖRE BU TOPRAKLARDA YAŞARSINIZ YA DA NAMLININ UCUNDA!!!!!!....................