18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

İzmir'de dağıtılan sütü pahalı buldu

“Okul Sütü Projesi”ne yönelik eleştirilerine tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı sütlerin maliyetinin daha fazla söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Okul Sütü Projesi” konusunda yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

Çelik, hükümetin ülke genelinde dağıttığı sütün maliyetinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı sütten daha az olduğunu söyledi.

Hüseyin Çelik, kısaca şu ifadeleri kullandı “İzmir’de süt dağıtımını yapan firma da ihaleye katıldı. Türkiye’de bulunan 17 şirketin hepsi katılmıştır. Hükümetin dağıttığı sütün maliyetinin 54 kuruş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ise 37 kuruşa olduğu söyleniyor. Hükümetin dağıttığı sütün maliyeti 52 kuruştur. Nakliye gibi diğer bedeller eklenince İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı sütün maliyeti ise 54 kuruş oluyor.

Projeden siyasi olarak nemalanmak isteyenler var. Çocukların nafakası üzerinden siyaset yapılıyor. Hayırlı bir iş üzerinden ideolojik tartışma yapılmamalıdır.

Çocuklardan bir tanesinin sağlığı bizim için önemlidir. Siyasi etikle bağdaşmayan eleştiriler yapılıyor. Siyasi polemik yaratan eleştirilerin üzerinde durmuyoruz. ‘Yandaş’ iddiaları artık kabak verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı süt yağlı süttür. Hükümetin dağıttığı süt ise tam yağlı süttür. İzmir’de dağıtılan süt daha pahalıya geliyor.”

Çelik, konuşması sırasında dağıtılan sütlerde hastalık yapıcı herhangi bir bulguya ratlanmadığına yönelik raporu da okudu.

...
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2012 Çarşamba 13:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Veli IP: 78.186.74.xxx Tarih : 9.05.2012 15:12:41

 54 kuruşsa bile halen sizin dağıttığınız sütten daha ucuz, kaldı ki izmirde sadece izmir iline dağıtım yapılıyor, sizin ihalenizde tüm türkiyeye veya izmirden nüfus olarak daha fazla olan bölgelere dağıtım yapılıyor. Karşılaştırma yaparken daha dikkatli olunmalı