29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

İzmir'de korkunç patlama!

İzmir'de gaz sıkışması sonucu meydana gelen yangın atölyedeki yanıcı maddelerle büyüyerek çevreye sıçradı. Patlamayla tiner yüklü minibüs 5 metre ileri fırladı.İZMİR’in Karabağlar İlçesi’nde 5900 Sokak’taki kapı imalathanesinde, gaz sıkışması sonucu patlama oldu.

Dün saat 13.30 sıralarındaki patlama sonrasında yangın çıktı. Kapı imal edilen “Odabaşı Kapı” adlı iş yerindeki yanıcı ve patlayıcı maddeler nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. İşyerinin önündeki tiner yüklü minibüs, şiddetli bir patlamayla 5 metre ileri fırlayıp yan döndü. 2 araç ve işyeri alevler içinde kaldı. Patlamanın ardından çok sayıda itfaiye ve polis olay yerine gönderildi. 

Kentin üzerini kara duman kaplarken, işyerinde, kimyasal ve ahşap malzemelerin bulunması, yangının boyutunu bir kat daha artırdı. Patlamaların etkisiyle çevredeki işyerlerinin camları kırıldı, vatandaşlar büyük panik yaşadı.  Zaman zaman patlamaların olduğu yangın, imalathanenin yanındaki Mustafa Güzel’e ait parke deposuna da sıçradı.

Parkelerin altında kaldılar

Bu sırada, itfaiye erlerinden Tancu Kardaş (41), Ozan Avşar (35), Mustafa Anşin (50) söndürmeye çalıştıkları parkelerin devrilmesiyle altında kalarak yaralandı. İtfaiye erleri Hakan Çöplüoğlu (41) ve İsmail Çağlayan (32) da dumandan etkilendi. Arkadaşlarının uzun uğraşları sonucu parkelerin altından çıkardığı itfaiye erleri, hastaneye kaldırıldı. Yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınırken, büyük bir korkuya ve ortalığın savaş alanına dönmesine neden olan patlamada bir işçinin cesedine ulaşıldı. 3 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Olayın öğlen paydosu sırasında yaşanması nedeniyle facianın etkisini azalttığı kaydedildi.

Yangına müdahale ederken parkelerin altında kalarak yaralanan ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ozan Avşar, ameliyata alındı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2011 Cumartesi 20:56:39
Güncelleme :17 Nisan 2011 Pazar 09:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?