19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Jake Fahri'ye müebbet!

Babası Türk, annesi İngiliz olan 19 yaşındaki Jake Fahri, cinayetten müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Mahkeme, kendini savunduğunu söyleyen Fahri’nin, mayıs 2008’de Londra’daki bir fırında çıkan kavgada 16 yaşındaki Jimmy Mirzen’i bilerek öldürdüğüne hükmetti.

Fahri’nin, kararın açıklanmasından sonra mahkeme salonunda bulunan annesine dönerek, "İyi olacağım anne merak etme" dediği açıklandı.

Davının tanıkları, üç dakika süren bir öfke nöbetine kapılan Fahri’nin Mirzen’i, eline geçirdiği bir cam objeyi kırarak yarattığı silahla öldürdükten sonra fırından yüzünde "muzaffer" bir gülümsemeyle çıktığı yönünde ifade vermişti.

Mahkeme heyeti, Fahri’nin öfkesini kontrol edemediği için güney Londra’daki ekmek fırınında yaşanan olay sonucunda cinayet işlediği sonucuna varırken, The Times gazetesi, babası bir kalorifer teknisyeni olan Fahri’nin çocukluğundan beri okulda da antisosyal davranışlar gösterdiğini ve "gangster" olmaya özendiğini öne sürdü.

Davanın sonuçlanmasının ardından, şah damarı kesilerek ölen 16 yaşındaki Jimmy Mirzen’in babası Barry Mirzen, İngiltere’de giderek artan öfke ve şiddet konusunda hükümeti uyardı ve önlem alınmasını istedi.

"İngiltere artık bir korku, şiddet ve bencillik ülkesi oldu" diyen baba, bunun toplumun ortak çabasıyla durdurulması gerektiğini ifade etti.

Mirzen, Jake Fahri’ye öfke duymadığını da belirterek, "Benim oğlumun ölümüne yol açan duygu da öfkeydi. Ben ailemin kalanının yaşamının da öfkeyle heba olmasını istemiyorum. Dünyada zaten yeterince öfke var, bunu arttırmak yerine durdurmanın yolunu bulmalıyız" dedi.


 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 13:50:10
Güncelleme :28 Mart 2009 Cumartesi 13:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?