20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Japonlar 'cep'e savaş açıyor

Japonya'da çocuklar ve gençler cep telefonu üzerinden internete bağlanmaya o kadar bağımlı hale geldiler ki hükümet konuyla ilgili önlem almak zorunda kaldı.

İlkokul ve ortaokul çağındaki çocukların sanal alemdeki suçlara fazlaca yönelmesi ve mobil e-mail adresilerini sürekli olarak kendi aralarında değiş tokuş yapması küçük yaştaki çocukların internet ortamında kötü alışkanlıklar edinmesine yol açıyor.

Bunun yanında İnternet başında gereğinden fazla zaman harcayan çocuklara artık bir sınırlama getirilmesinin zorunluluğunu vurgulayan hükümet sözcüsü Masaharu Kuba, 'Japonya'da aileler çocuklarına cep telefonu verirken, düşünerek davranmıyorlar. Japonya'da artık cep telefonları pahalı oyuncak konumuna geldi' şeklinde yorumluyor.

Konuyla ilgili yeni bir tavsiye metni hazırlayan yetkililer konuyu bu hafta Başbakan Yasuo Fukuda'nın da katılacağı eğitim reformu paneline taşıyacak. Tartışmada ayrıca sadece konuşma, GPS ve uydu navigasyonu özelliği olan yeni bir telefon geliştirilmesi konusu da gündeme getirilecek. Geliştirilecek bu yeni ürünün çocukların güvenliği açısından daha sağlıklı olacağı düşünülüyor.

Japonya'da altıncı sınıfta okuyan öğrencilerin üçte biri, dokuzuncu sınfta okuyan öğrencilerin de yüzde 60'ı cep telefonu taşıyor.

....
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 02:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?