29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Japonya’da korkulan oldu!

Japonya’da dün yaşanan 8.9 şiddetindeki deprem ve ardından yaşanan tsunami’de hayatını kaybeden ve kendisinden haber alınamayanların sayısının 1,200’ü bulduğu bildirildi. Fukuşima Nükleer Santrali'nde bugün sabah saatlerinde yaşanan patlamada ise çok sayıda yaralı olduğu ifade edildi.

Japon Kyodo haber ajansının aktardığına göre polis yetkilileri ölü sayısının şimdiden 433 olduğunu, ancak 10 metreye ulaşan tsunami dalgalarının yarattığı yıkım düşünüldüğünde, can kaybının 1,000’in üzerine çıkabileceğini ifade etti.

Japonya tarihinin en büyük depremi olduğu belirtilen 8.9’luk sarsıntıda kaybolanların sayısının da 784 olduğu ifade edildi.

Bakan Yukio Edano, bugün yaptığı açıklamada hükümetin felaketten etkilenen bölgelere yardım götürme konusundaki kararlığının altını çizerken “Bu Meiji Dönemi’nden bu yana yaşadığımız en büyük deprem, 1000’den fazla insanın hayatını kaybettiğine inanılıyor” dedi.

SANTRALDE PATLAMA

Nükleer ve Endüstriyel Güvenlik Ajansı’ndan yapılan açıklamada Fukuşima’da bulunan 1 numaralı nükleer santralin 1 numaralı reaktörünün kontrol odasındaki radyasyon miktarının normalin 1000 katına ulaştığı ifade edildi.

Japon medyası TEPCO’ya ait Fukuşima Daiçi nükleer santralinde Türkiye saatiyle saat 08:30 civarında patlama olduğu ve birçok kişinin patlama dolayısıyla yaralandığını bildirdi.

Japonya'nın resmi haber ajansı NHK, patlamada santralin duvarlarının ve çatısının yıkıldığını duyurdu.

Depremden sonra nükleer korku!

Japonya’da 8.9 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören nükleer santralde radyasyon sızıntısı tespit edildi.

Fukuşima 1 ve Fukuşima 2 santrallerinden çıkan buharda radyoaktif sızıntı saptandı.

Fukuşima 1'de sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından tesisten dumanlar yükseldi.

Bölgede yaşayan 51 bin kişiden çoğu tahliye edildi.

...
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 10:42:28
Güncelleme :12 Mart 2011 Cumartesi 11:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?