19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Jel değil, kolonya kullanın!

Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp D. Haas, , ''Domuz Gribi''nin mevcut olan griplerden birisi olduğunu, bünyelerinde aşı bulunmadığını, ancak antibiyotik üretimi yaptıklarını söyledi.

''Domuz Gribi''nin kendisinin öldürücü bir hastalık olmadığını dile getiren Haas, ''Domuz gribi sonuç olarak bir virüsten kaynaklanıyor. Bu virüs insanların bağışıklık sistemini zayıflatıyor ve bağışıklığın zayıflamasıyla zatürre gibi çeşitli hastalıklar meydana geliyor. Asıl ölümcül olan da zaten bu... Domuz Gribi aşımız yok ama zatürre veya diğer enfeksiyonlara karşı ilaçlar üretiyoruz'' diye konuştu.

''Domuz Gribi''nin, antibakteriyel jel pazarını hareketlendirdiğini, ancak insanların bu konuda bir yanılgıya düştüğünü ifade eden Haas, ''Domuz gribi bir virüstür. Bakteri değil. Dolayısıyla antibakteriyel ürünler bu anlamda çok da işe yaramayabilir. Ancak kolonya alkol içerdiği için virüsleri öldürme özelliği antibakteriyel ürünlere göre daha fazla. Yani kolonyanın bu ürünlere göre daha faydalı olduğunu söyleyebiliriz'' diye konuştu.

Haas, diğer bir soru üzerine ise Deva Holding'in Genel Müdürlük binası için İstanbul'da yaşanılan sel dolayısıyla yıkım kararı çıktığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Belediyeden sadece otoparkımızın 1 metre daha içeri alınmasına yönelik bir tebligat yapıldı bize. Biz de bunu zaten başlattık. Binamız, tüm resmi yeterlilikleri taşıyor ve böyle bir karar söz konusu değil'' dedi

AA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 13:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?