31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

K. Maraş'ta bir garip ihale!

Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş Anadolu Tekstil Meslek Lisesi Döner Sermaye İşletmesi tarafından 4 Temmuz’da yapılacak ihalenin şartnamesinde, 539 bin metrelik kumaşın 20 günde teslim edilmesi şartı getirilmesi üzerine başlayan tartışmalar TBMM'ye getirildi.

Konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan MHP İstanbul Milletvekili Ümit Şafak Başbakan Erdoğan’a “Ürünün teslim süresinin 20 günle sınırlandırılması, elinde stok malı olan firmalara imtiyaz vermez mi? İhalenin belli bir firmaya verileceği iddialarına yol açmaz mı?” diye sordu.

Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş Tekstil Meslek Lisesi Döner Sermaye İşletmesi tarafından 4 Temmuz’da yapılacağı duyurulan kumaş alımı ihalesinin şartnamesinde, üretilecek kumaşın teslim tarihi 20 günle sınırlandırıldı. Kamu İhale Kurumu’nun Kamu İhale Bülteni’nde yayımlanan şartnamede yer alan 20 günlük süre sınırı MHP İstanbul Milletvekili Ümit Şafak tarafından, bir soru önergesiyle Meclis gündemine getirildi.

Şafak önergesinde, “04.07.2008 tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş Anadolu Tekstil Meslek Lisesi Döner Sermaye İşletmesi tarafından yapılacak olan ihalede, 359 bin metre, 175 santimetre eninde, ekose baskılı kumaş ile 180 bin metre, 160 santimetre boyalı kumaş ihalesinin sözleşme tarihinden itibaren 20 gün içinde üretim yapılarak teslim edilmesi şartnamede yer almıştır” dedi. Şafak Başbakan’a şu soruları yöneltti:

“İhaleye konu olan ihale malının 20 gün içerisinde üretilebilmesi mümkün müdür? İhale şartnamesinde, bahsi geçen ürünün teslim süresinin 20 gün olarak sınırlandırılması, elinde stok malı olan firmalara imtiyaz verirken, diğer üretici firmaların ihaleye girmesine engel teşkil etmemekte midir? Şartnamede sürenin 20 gün ile kısıtlı bulunması ve ürünün belirli kriterlerle sınırlandırılması, ihalenin belli bir firmaya verileceği iddialarına yol açmaz mı? İhalenin şaibeye neden olmaması ve istenilen şartların ağırlığı göz önüne alındığında, ihale süresinin yeniden gözden geçirilmesi düşünülmekte midir?”

anka
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 14:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
El Salud IP: 78.179.181.xxx Tarih : 29.06.2008 17:29:57

Yandaşa göre ihale diye buna denir. İslamın çıkarları konusunda kural tanımazlığı tarihi kadar eskidir. Alnı secdeye değmiş mübarek insanlarımızın elbette bir bildikleri vardı. Bir büyüğümüz de zamanında hazinenin 1 trilyonunu çukkalarken vatan ve millet sevgisine esir olmuştu. Şimdi aldığı sembolik cezayı yazlığında dinlenerek ödeyecek. Sonra meydanlara çıkıp, Ey Türk Milleti senin için ne fedekarlıklar yaptık. diye ahkam kesecek. Aynı davanın sanıklarından olup, dokunulmazlığı nedeniyle yargı süreci durdurulan Cumhurbaşkanımız da alnı dik olarak Çankaya'ya çıkmıştı. Şimdilerde kendisinden hocasının evde oturma cezasını da af etmesi bekleniyor. Şonuç o ki; kısa milli görüş günlerinde bile bunlar olabiliyorsa 20 günde 1 trilyon metre bile kumaş dokunur. Özür dilerim dilim sürçtü; 539.000 metre kumaş dokunur ve teslim edilebilmeli demeliydim. Daha ne diyelim, millete hayırlı ihaleler dileriz.