19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Kaba esnafa ceza

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şubesi Başkanı Kemal Özer, müşterisine kaba davranan esnaf için para cezalarının olduğunu ancak tüketicilerin bundan haberi olmadığı için şikayet etmek yerine sineye çektiğini söyledi.

507 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu`na göre, yolcusuna su sıçratan, ``alacaksan al yoksa meşgul etme`` diyen, traş ederken müşterinin yüzünü kesen, müşteriden ısrarla bozuk para isteyen, eksik gramajlı simit ve ekmek üreten, hatalı sünnet eden esnaf cezalandırılıyor. Özer pek çok kişinin bundan haberinin olmadığını belirterek şikayet de etmedikleri için bu esnafların tespit edilemediğini dile getirdi.

``TİCARET ODALARI GÖREVİNİ YAPMIYOR``

Tüketicilerin bilinçlenmesi için bu tür cezaların üstüne düşülmesi gerektiğini ifade eden Kemal Özer ``Ticaret odaları üstlerine düşeni yapmıyor. Yönetmelik Resmi Gazete`de yayımlanıyor ama takibini yapmıyorlar. Sonuçta esnaf kafasına göre hareket ediyor. Tüketici ise durumdan bihaber`` şeklinde konuştu.

Yönetmeliğe göre, esnafların önce uyarı cezası almaları sonra da büyükşehirde sınırları içinde 580, diğer illerde 210 milyon ödemeleri gerekiyor. Özer, bu konudaki şikayetlerini ilgili yerlere bildirdiklerini ancak hala bir tedbirin alınmadığını da sözlerine ekleyerek odaları ve sendikaları göreve çağırdı.
ANKA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 13:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?