18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Kabine değişikliği, zamanı gelince yapılır'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olası kabine değişikliği hakkında, "Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa, yapılacaksa, vakti zamanı geldiğinde yapılır" dedi.

Yılbaşını Safranbolu'da geçiren Erdoğan, saat 00.45 sıralarında Safranbolu Ziraat Bankası Şubesi’ne gelerek buradaki bankamatikten günlük çekme limiti olan 600 Yeni Türk Lirası’nı çekti.

Başbakan Erdoğan çektiği paraları, Devlet Bakanı Ali Babacan ile birlikte basın mensuplarına gösterdi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Güney Asya’daki deprem felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Erdoğan, 2005 yılına Safranbolu’da adım atarken, Yeni Türk Lirası’nı da Ziraat Bankası Şubesi’nden çeken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. "Türk Lirası’nın itibarını iade edebildiğimiz için bu mutluluğu yaşıyoruz" diyen Erdoğan, bol sıfırlı banknotlardan, "Böyle bir ayıptan Türkiye’yi kurtardıkları" için mutlu olduklarını dile getirdi.

Erdoğan, artık büyük rakamlarla konuşmayacaklarını, 1 yıl sonra eski Türk Lirası’nın da tedavülden kalkacağını hatırlattı. Erdoğan, parasını değiştiremeyenler için bankaların 9 yıl daha eski paraları yenisiyle değiştireceğini ifade ederek, halkın böylece kıyıda köşede kalan paralarının da ortaya çıkacağını bildirdi.

Erdoğan, gazetecilere 50 kuruşu göstererek, nasıl şirin mi diye sordu. Erdoğan, gülerek, "Ortası gümüş, etrafı altındandır, haa" şeklinde espri yaptı.

Erdoğan, kuruşları taşımak için pantolonunda özel bir cep bulunduğunu ifade ederek, artık vatandaşların da kuruşları taşımak için cüzdan edinebileceklerini kaydetti.

"Herkese nasip olmayan radikal bir karar aldınız. Heyecanlı mısınız" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Sadece ülkemizde değil, dünyada da herkes bu 2 yılda atılan adımları sessiz devrim olarak nitelendiriyor. Bu da bu kararlılığın bir neticesidir. Enflasyonu indirmemiz gerekiyor. Enflasyonda 2 yıl içinde aldığımız neticeler, bizim bu konuda kararlı adım atmamızı gerektirdi. Bu kararla da adımı enflasyonla doğru orantılı atmış oluyoruz."

Erdoğan, olası bir kabine değişikliğiyle ilgili bir soruya da şu karşılığı verdi:

"Samimi olarak bir şey söyleyeyim, 2 yıl içinde başarılı olan bir kabine var. Kabine şu anda işlerinde çalışıyor. Basının sürekli kabinenin değişmesini arzu etmesi, bir istikrarın değil, istikrarsızlığın ürünü olacaktır. Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa, yapılacaksa vakti zamanı geldiğinde zaten bu yapılır. Zaten bu konuda bütün arkadaşlarım kendileri gelerek, ya da ’Ben kendimi başarılı görmüyorum’ diyecek asalette, asillikte arkadaşlardır. Bu konuda hiçbir endişemiz yok. Vakti zamanı geldiğinde bütün adımlar atılır. Bundan da endişeniz olmasın."

Erdoğan, sözlerinin ardından bir çiçekçiden aldığı gül ve karanfili "2005 yılının ilk çiçeğini veriyorum" diyerek eşi Emine Erdoğan’a takdim etti.

Başbakan Erdoğan, daha sonra bankamatikten çektiği YTL ile Ulusoylar Marketi’ne giderek burada alış veriş yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 20:06:49
Güncelleme :2 Ocak 2005 Pazar 13:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?